onsdag 8 april 2009

Två månader kvar till EP-valet

Påsken närmar sig med stormsteg. Ska bli skönt att ta det lite lugnare i alla fall. Lite jobb lär det bli och det kanske är dags att börja på deklarationen. Min hemsida på folkpartiet bara väntar på att bli uppdaterad till kampanjsida inför valet till Europaparlamentet.

För att det behövs kampanjas är helt klart. Det är många som inte ens vet att det är val till Europaparlamentet om knappt två månader (DN). Här har både de politiska partierna och media mycket att göra. Det blir en stor uppgift att få svenska folket i vår och försommartid att engageras av ett val till Europaparlamentet. När livsandarna börjar vakna till liv efter en mörk vinter och trädgårdsarbete och uteliv lockar mer än att följa politiska debatter om valet av personer till Europaparlamentet.

Men det är viktigt vilka personer som sitter i EU-parlamentet. En person som i grunden är för ett europeiskt samarbete kan göra mycket mer nytta och bidra till förändring än en person som är emot. Visst finns det en del som jag och mina partikamrater vill förändra i EU. Jordbruksstödet till exempel och större öppenhet. Även om just en folkpartist, Cecilia Malmström, bidragit till att EU har blivit öppnare. Och det är genom konstruktivitet i stället för "gnällspikeri" som saker förändras till det bättre.

Som sagt. Det är ett intensivt arbete som ligger framför.

1 kommentar:

Unknown sa...

rÖgrÖna geggan hycklar opposition, men det är bara svammel. Var skiljelinjken går? Alliansen är kompetent, geggan är det inte (med undantag för Thomas Östros). Hellre kolera än pest, apropå 2010.

PS. Urban Bäckström är Wanja Lundby-Ceaucescu-Wedins uppdragsgivare. Det har ju visat sig! Mona Sahlin är enbart INFANTIL.

*skakar bedrövad på huvudet*

- Peter Ingestad, Solna