tisdag 7 april 2009

Sjung gärna en svensk sång – men lämna rasismen därhän

Med lite påskägg, av godissort, känner jag mig uppiggad och kan skriva några rader till . Varför ska jag förresten vara påskäggoman. Eller rättare sagt, varför ska godisäggen vara så goda. Som tur är finns de ju bara i butikerna en gång om året.

Nåväl. De senaste dagarna har sd varit på tapeten igen. SR:s Kaliber har gjort inifrån reportage. Jag tycker väl inte att den metod man använt är den allra bästa. Men man brukar säga att ändamålet helgar medlen. Ibland i varje fall. I det här fallet har det visat sig att den bild som jag och många med mig har haft har nu bevisats. Sd är ett rasistiskt och främlingsfientligt parti. Och "vår egen" sd:are i fullmäktige i Borås har stått och sjungit i förgrunden. Trots att han förnekat all inblandning. Jag har försvarat det att man ska ha en dialog med sverigedemokraterna eftersom de är ett parti som på demokratiska grunder valts in i fullmäktige. Även om de själva har långt kvar till demokratin, även om de påstår motsatsen. Men den möjligheten känns det som om den inte finns längre. I dagens BT finns dels en debatt mellan v och sd. Och dels vad vi övriga partier i fullmäktige tycker.

Nu har påskäggen slutat verka. Nu blir det sömnen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver om SD "Även om de själva har långt kvar till demokratin".

Vad menar du?

Demokrati är väl i Sverige att befolkningen väljer de personer som de vill skall vara deras företrädare i riksdagen.
På vad sätt gör inte SD detta?

Men du tillhör väl det flertal av befolkningen som inte vet vad demokrati är. Utan nöjer sig med allmänt struntprat.

Mikey sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anne-Marie Ekström sa...

Sorry Mikey. Men jag var tvungen att ta bort ditt inlägg.

Mikey sa...

varför?

Mikey sa...

Till och med kommunistbloggarna som Svenssons blogg exempelvis nöjer sig med att ta bort de meninar de inte vill folk ska se.

Du tar bort hela posten man gjort du.
Folkpartiet Liberalerna verkar idag mest bara vara ngn sorts skämt sinsemellan i partigruppen. Men visst din blogg du gör som du vill.

Men om min post hade styrkt din åsikt i blogginlägget borde du varit tacksam att jag postade den, nu tog du väck mig istället så man får väl anse sin tes vidimerad i o med detta då.

Mikey sa...

Tänker du motivera varför du tog bort min post?
Lyricsen bevisar ju att låten inte var rasistisk.

Snarare oroväckande kommunistisk i sitt budskap, med "kapitalsmidda bojor" och liknande aforismer. Men ngn rasism, inte en gnutta.

Mikey sa...

kommunistiska låtar som de förövrigt ska ha sjungit ett antal riktiga såna utav under sin sångstund utan att för den skull anklagas för att vara kommunister.


Så allt svt lyckades gräva fram i sångvägsblundrar var alltså att en av deras låtar, utan rasistiskt budskap, var skriven av en nazist på 30-talet.
Och pga av det som omvärderar du hela din ställning till om man verkligen inte ska frysa ut och vägra samarbeta med sverigedemokraterna.
Kan förstå att du censurerade mig innan, verkar ju lite stolligt.

Mikey sa...

lite som att frysas ut av antikommunister i klassen om det kommer ut att man gillar o titta på filmer med Sven Wollter i... löjligt