söndag 3 juni 2012

Borås Skulpturbiennal

Snart dags att bege mig till Göteborg och Regnbågsparaden. Lite kallt och blåsigt men än så länge inget regn.

Hoppas i alla fall det blir lite varmare än igår när Borås skulpturbiennal invigdes. För jag tänker inte ta på mig strumpor. Det är sommar. Det sa de i alla fall på TV igår. Fast det kanske mest handlade om att det var sommarprogram som var på gång och hade inget med vädret att göra.

Nåväl. Även om tårna frös lite igår så var det roligt att gå runt bland skulpturerna. Favoriten är förstås Shape of Space av Alyson Shotz. Blev ju kärlek redan vid första ögonkastet i torsdags som jag skrev om i mitt förra inlägg. När man betraktar utifrån skapas en helt annan synuppfattning än verkligheten. Flera dimensioner. Verket står iIMG_2093 kulturhusets fönster med kyrkan som bakgrund. Inifrån avspeglas kyrkan uppochnervänd. Se bild.

Som vanligt när det händer något i Borås var Lokalkanalen där och dokumenterade.  Här finns filmen.

Inför invigningen gjorde också Peter Apelgren en presentation avPeter apelgren och jag skulpturerna på lite annorlunda sätt. Här finns inspelningen gjord av Anders Kihl på Borås borås.

Samme Anders Kihl tog också ett foto på mig och Peter Apelgren när jag redogjorde för denne vilka byggnader som fått Borås Stadsbyggnadspriser.

Här nedan lite fler bilder.

Inga kommentarer: