måndag 4 juni 2012

Regnbågsparaden 21012

Igår var det Regnbågsparad i Göteborg. Hela staden pryddes av Regnbågsflaggor. Fantastisk fest där alla fick vara den de ville. Mycket musik och färger. En manifestation för kärlek oavsett vem man är och vem man älskar. Ca 10000 deltagare gick uppför Avenyn i Göteborg, som var kantad med många åskådare.Med deltagare från många organisationer. RFSL förstås, kyrkan och många många fler. Politiska partier fanns förstås med. Även om manifestationen är opolitisk.

Folkpartiet liberalerna gick i orange som vanligt. Kanske lite stelt utan trummor men med många regnbågsflaggor fastklistrade på pinnar med silvertejp av kreativa Luffare.

Tyvärr stördes festligheterna av gänget som gick bakom oss. Rättvisepartiet Socialisterna. Som oavbrutet skrek slagord som att “skiva påven till oblat” och så fort de såg en polis började skandera om att poliser jagar flyktingar. Mycket tröttsamt att i drygt en timme oavbrutet höra detta. Alla andra var där för att manifestera kärlek medan gruppen bakom oss manifesterade hat och våld. Och även om inte jag heller gillar påvens inställning i mycket så är jag emot att lösa problem med våld.

Skrikhalsarna har inget i sådana fester som Pride och Regnbågsparad att göra. Inte heller de svartklädda personer som vid ingången till Liseberg och pekade finger åt “borgarna”.

Men samtidigt kan jag inte lämna detta att det finns unga människor som är så fyllda av hat mot samhället. Varför? Den frågan tror jag man måste ställa sig. Men det får bli ett annat inlägg. Nu tillbaka till den verkliga festen.

Manifestationen slutade på Liseberg med en rad av artister. Inklusive en hyllning till Anton Hysén, vinnaren av Let’s Dance.

GP skriver också om detta.

Här nedan lite bilder från Regnbågsparaden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är så väldigt politiskt korrekt. Dessutom vet du att det inte är en manifestation för kärlek oavsett vem man är och vem man älskar. Vi har lagar som förbjuder vissa relationer som tur är. Så din text är floskler.