onsdag 6 juni 2012

En intensiv nationaldag

Sitter på tåget mot Stockholm. I morgon möte med Skatteverkets insynsråd. Tyvärr är tågförbindelserna mellan Borås och Stockholm inte särskilt bra. Om jag ska kunna vara på plats på mötet halv tio måste jag gå upp vid fyra-tiden. Då är det dags att sova när mötet börjar. Ja kanske inter riktigt men nästan. Därför blir det att åka upp en dag före. Hittade ett gammalt inslag från Radio Sjuhärad från riksdagstiden då direktlinjen från Borås till Stockholm lades ned. Jag var inte glad.

Annars har dagen präglats av att det är Sveriges nationaldag idag468031_10150898037589132_1561063783_o. Upp i ottan för att vara i Ramnaparken kl 8 med flagghissning. (BT) Har lyckats sätta upp min egen flagga. Skruvat och haft mig.

För att sedan packa under stor vånda (borde vara sandaler och tunna kläder, men vädret…) och därefter inta en trevlig lunch med bland annat vår landshövding. Och så till sist parad med fanor till Stadsparken. Som alltid lika högtidligt. För mig känns det viktig att flaggan inte bara tillhör högerextrema grupper. Flaggan är en symbol för ett fritt och solidariskt Sverige där alla är välkomna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Anne-Marie !

Jag vet att det är off-topic !
Men då vi nu är uppe i över 150 Utöjas i Syrien utan att någon känner det minsta behov av ljusmanifestationer, solidaritetsyttringar, statsministerkondoleanser eller kungafamiljsbesök medan ur-Utöja tuggas varje dag i Aktuellt, Rapport och Morgonsoffan så blir jag lite fundersam.
Inte du ?

Tjalle