onsdag 27 juni 2012

Lite länge sedan

Det har blivit lite långt mellan varven som jag skriver. Men det har varit en hel del jobb. Och att sitta med datakalkyler tar tid. Men samtidigt väldigt roligt att ha så mycket jobb. Tror att det blivit mer jobb sedan jag blivit pensionär.

Fast å andra sidan tror jag att det har med tiden att göra. Det har tagit ett antal år efter att jag lämnade riksdagen att bygga upp företaget igen.

Att det ibland tar tid att komma tillbakatill sitt gamla yrke efter ett antal år i riksdagen kan vara en realitet. Jag skulle inte vilja gå till en läkare som varit borta t ex 8 år från sin profession. Utan att han eller hon fräschat upp sina kunskaper. Under åren i riksdagen förväntas man koncentrera sig på riksdagsarbetet. Vilket jag tycker är ok. Men då kan man inte dag 1 lämna riksdagen och dag 2 förväntas ta vid där man slutade före riksdagen. På 8 år hinner mycket att hända. Men…

Det är inte ok att inte jobba för att komma tillbaka. Man kan inte bara slå sig till ro och leva på inkomstgarantin från riksdagen.

Nog skrivet om detta. Debatten lär väl återkomma.

Ska bli bättre på att skriva. Och nästa vecka hoppas jag kunna prestera en rad referat från Almedalsveckan. Ska bli intressant att hämta inspiration från olika seminarier. Bara att det ligger ett riktigt prioriteringsarbete framför mig. De närmaste två dagarna.

Det lär bli en del företagande och samhällsplanering. Social ekonomi är också av intresse. Jag är numera också med i styrelsen för Social ekonomi i Sjuhärad.

För dem som inte vet vad social ekonomi är så handlar det om att ta 181352_10150941344964132_1317439721_n[1]tillvara på alla de insatser som utförs i alla våra ideella föreningar. Att inse vilken stor samhällsnytta som alla ideellt arbetande människor gör. Återkommer till detta. Nu är jag trött och struntar i fotbollen och går och lägger mig. I morgon är en annan dag med framträdande av Loreen på Stora Torget i Borås. Lär nog komma en del.

En kvällsbild från fönstret.

Inga kommentarer: