fredag 24 september 2010

Efterval

Så var då riksdagsrösterna räknade. På sluttampen förlorade Folkpartiet det mandat som efter söndagsröstningen tillföll Södra Älvsborg som ett utjämningsmandat. Trist. Inte bara för Anna som missar riksdagsplatsen utan också för länsförbundet. En plats i riksdagen innebär också en närmare kontakt med Folkpartiet centralt.

Rösträkningen till kommunen pågår för fullt och regionvalet kommer så småningom. Det går åt lite för mycket tid att kolla val.se. Den städning av huset som så väl behövs blir lidande. Och i morgon är det tydligen höstmarknad och bokmässa i Göteborg. Dessutom borde jag fixa till de små rättelser som ska göras i databasen. Måste nog i alla fall rensa avloppet det första jag gör i morgon. Vattnet i handfatet rinner nästan inte ner alls. Lite skitgöra men det måste göras.

Eftervalsdiskussionerna pågår för fullt. Nu är det dags att prata om vem som ska leka med vem. Tänk om media snackat lite mindre om det innan valet och hårdgranskat sverigedemokraternas politik i stället. Då hade vi sluppit diskussionerna över huvud taget. Tror jag. (Vet att en och annan som inte tycker som jag nu slänger sig över tangentbordet och skriver sverigedemokraternas lov. Bespara er de orden. Tänker inte svara ändå.)

SD:s Kulturpolitik, som jag skrev om en annan dag, är ett exempel som borde lyfts före valet. Den luktar 30-tal och diktatur när staten ska styra vad som är konst eller inte. Inom parentes sagt så gillar inte jag all konst heller. Men det är väl det som konst är till för. Att väcka tankar och känslor. Ett bra exempel som jag tror jag också skrivit om tidigare är skulpturvandringen med mina barnbarn. Barnbarnen såg saker som jag inte sett.

Jämställdheten är det väl också lite si och så med. Av de tjugo ledamöterna är bara tre kvinnor. Vilket kommer att minska andelen kvinnor i riksdagen. (DN) SD kanske borde fått frågan om varför det är så få kvinnor på deras riksdagslista. Är det månne för att kvinnorna ska vara hemma vid spisen. Allt för att uppfylla folkhemstanken. Bilden i Expressen är talande. Ser bara män fast kvinnorna finns väl någonstans i bakgrunden.

Artikeln i Expressen noterar också att det redan börjat finnas en splittring i ledamotsgruppen. Ska bli spännande att se hur SD-ledamöterna ska tackla riksdagsarbetet.

Dessutom undrar jag vad SD-sympatisören, som spottade när jag försökte förklara hur riksdagsarbetet går till, tycker om William Petzälls uttalande om att han njuter på grund av 60 000 i månaden på skattebetalarnas bekostnad. Om nu det Expressen skriver är sant.

Nu blir det sängen för att orka med något av det jag tänkt mig i morgon. Fast nu finns ingen ursäkt. Huset måste städas. Och kanske ett blogginlägg också.

2 kommentarer:

Jesper sa...

Ja du Anne-Marie, du ar arketypen for en odemokratisk svensk politiker fran ett av de etablerade partierna.

Att inte ta diskution ang SD kan man ju forsta eftersom ni inte har nagot att komma med.

Vidare visar du ju hur insatta ni politiker ar eftersom din fakta verkar komma fran skvallerpressen, Expressen.

Lite mer hade man ju vantat sig fran en som vill ga den politiska banan, men det ar klart makt och pension ar val allt som lockar politiker idag.

Anne-Marie Ekström sa...

Jesper. Jag har försökt ta debatten. Men i en debatt måste man också lyssna till det motparten säger och analysera om något är sant eller om han eller hon har något att komma med. Läs också det jag skriver. OM(!) det är sant som står i Expressen.
Jag är så trött på alla standardfraser som SD-anhängare kommer med. Tala om vad ni vill göra i stället.