onsdag 8 september 2010

Ditt val för valfrihet

En dag utan valstuga. Hur ska det gå? Dagen är inte innehållslös ändå. Lite skrivande och sedan på med gympadojorna och ut och gå några timmar för att stoppa valmaterial i brevlådorna. Backe upp och backe ner och långt mellan brevlådorna. Tur att jag tränat med alpvandring.

Lite roligare blir det med en opinionsmätning där fp har 9 % även om vi i en annan har 7 %. (DN, SvD) Opinionsmätningar är opinionsmätningar men det känns även positivt i valstugan. Och många är fortfarande osäkra. Både inom blocken men också mellan blocken.

Mitt tips är att om man vill ha ett samhälle där staten styr det mesta i tillvaron och valfriheten är begränsad ska man välja den rödgröna sidan där Ohly sätter agendan (DN). Men vill man att den enskilda människan och familjen ska få bestämma mer själva ska man välja folkpartiet eller något av de andra allianspartierna.

En röst på den rödgröna sidan innebär att det är politikerna som bestämmer vem som ska vara hemma med barnen. Den innebär också att mycket av den valfrihet som alliansen infört tas bort.

En röst på den rödgröna sidan innebär också att fokus sätts på bidragslinjen i stället för på arbetslinjen.

En röst på den rödgröna sidan innebär att skolan riskerar att ta flera steg tillbaka med risk för att många inte klarar sig igenom gymnasiet.

En röst på folkpartiet och alliansen innebär valfrihet med jobben och kunskap i fokus.

Valet borde inte vara så svårt.

Nu ut och gå.

Inga kommentarer: