torsdag 16 september 2010

Sverigedemokraterna måste bemötas med ord inte våld

Bara knappt tre dagar kvar. Sedan är det över. Hoppas verkligen att vi vaknar måndagen den 20 september med en fortsatt alliansregering och ett starkt liberalt inslag. Och ett Borås där åtminstone de fyra allianspartierna kan fortsätta att regera i fyra år till. För valfrihet, för kunskap och för tolerans.

Just nu ser det väl ut som om alliansen skulle fortsätta att regera. Egen majoritet i flera opinionsmätningar. Men det finns mörka skyar som hotar i bakgrunden. Sverigedemokraterna ligger rätt stabilt över 4% spärren till riksdagen.

Allt för många har gått på SD:s osanningar, lögner och glädjekalkyler. De tror att bara man stoppar invandringen skulle det bli massor av pengar över till en rad, i och för sig stundtals bra, reformer.

Experter har förklarat att det är glädjekalkyler som SD presenterar i sin skuggbudget. SD lovar guld och gröna skogar till allt och alla. Som ska betalas med minskad invandring.

Inte nog med det. Inte ens med de mest välvilliga tolkningar kan man instämma i att det bara är 5 % av de som är asylsökande som är "riktiga flyktingar". Enligt Migrationsverket hade 89 % av de 8983 som fick uppehållstillstånd flyktingskäl eller skyddsskäl. Och jag tycker inte att 8983 personer pekar på massinvandring.

Inte nog med att SD kommer med osanningar och glädjekalkyler. Partiledaren hotar med kaos om de etablerade partierna inte samtalar med SD. Frågan är hur det stämmer överens med det SD påstår sig vilja åstadkomma med ett tryggt Sverige. Hur gynnar det Sverige och svenskarna? (DN)

På frågan om de som vill förenas med sina anhöriga inte ska få göra det om SD kommer in i riksdagen så svar Jimmie Åkesson att det kan de göra utomlands. Frågan är: Var då? Trodde att SD var för familjen. Redan idag är det svårt för vissa flyktingar att återförenas med sina familjer. Från Somalia är det överhuvudtaget knappt möjligt och den som inte har barn måste kunna försörja sin make/maka för att han/hon ska få komma hit.

Eventuell kan SD tänka sig arbetskraftsinvandring i framtiden men då inte från "kulturellt avlägsna länder". Är inte detta uttalande främlingsfientlighet så vet inte jag vad främlingsfientlighet är.

Dessutom tycker partisekreteraren inte att det är så farligt att ett toppnamn inom partiet skriver på sin blogg att vissa invandrare har en "aggressiv gen". Han är nog missuppfattad säger partisekreteraren enligt DN. Och som om det inte skulle finnas aggressiva svenskar.

Det finns fler tvivelaktiga namn på listor. Bland annat en person, som i värsta fall kan komma in i Borås fullmäktige som ersättare, som har varit legosoldat i Bosnien. (BT)

Jag tycker inte det är ok att störa SD:s möten eller ge sig på medlemmar och anhängare med våld. (DN) Det är viktigt att respektera yttrandefriheten. Genom att försöka tysta åsikter kommer man ingenstans. Det är bättre att ställa upp och debattera och bemöta sakligt påståenden som inte stämmer. Sedan är det betydligt jobbigare att göra det när människosynen är så totalt annorlunda än ens egen. Men det måste göras.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tack!

Anonym sa...

Du har nog inte riktigt förståt den statistik som SD kommer med. Uppgiften om 5-10% som florerar överallt anser hur många som är flyktingar av de som fått uppehållstillstånd.

Det är här din siffra på ca9000 kommer in då dessa ska ställas i relation till det totala antalet uppehållstillstånd vilket är ca 100 000. Vilket ligger inom marginalen 5-10% Att 9000 inte är en massinvandring håller nog SD med om då de vill att invandringen ska ligga på den nivån i fortsättningen, vilket skulle innebära ungefär samma nivå som danmark. MVH Viktor S Lund

Anonym sa...

@Anonym 11:53: av de 103 000 som invandrade 2008, var drygt 17 000 återinvandrande svenskar. Ca 10 000var gäststudenter, ytterligare ett antal tusen var gästforskare. Ca 35 000 var anhöriginvandrare. Lika många kom från EES-området.
Bland de tio största grupperna som kom till Sverige det året fanns danskar, finländare och polacker.

Anonym sa...

Jo,som anonym@11:53 skriver ovan - du dribblar med dina siffror. Varför?

Man måste naturligtvis titta på alla som beviljades uppehållstillstånd, inte bara plocka ut en liten grupp....

Dessutom, även av den lilla gruppen så är bara 20% flyktingar 2009, resten är annat skyddsbehov och ömmande omständigheter som av någon anledning inte platsar som flyktingar.

På Migrationsverkets hemsida kan man se siffrorna från innevarande år - tyvärr är de också lite friserade eftersom de bara visar "förstagångsansökningar" - men det spelar ingen roll för att visa ungefärliga proportioner.

Flyktingar är 1.9% av totalen - ca 70 000 hittills i år.
Flyktingar plus Skyddsbehövande blir ca 10%

Helt fel verkar inte SDs statistik vara, 5% är närmare 10% än 89%, och antalet "riktiga flyktingar" är ju faktiskt endast 2% av totalen.

Som sagt 10 000 är inte så många men 10x det kanske är lite väl mycket.... Sen kan man som nästa anonym säger (kan ni inte använda initialer åtminstone?) rensa bort diverse andra, det här blir snabbt komplicerat...

Får man tycka att det är väl mycket nu, eller är det rasistiskt?

//KM

Anne-Marie Ekström sa...

men ska inte människor få bli kära och flytta till ett annat land. Men stopp nu. Ska inte människor få komma hit och arbeta. De som har ett arbete bidrar ju i stället för att kosta. EU-medborgare har rätt att komma hit.
Studenter har det också. Ska vi isolera Sverige?
Trodde faktiskt det var asylsökande vi talade om.
Läs vad Anonym 11:53 skriver.

Martin sa...

"Det är bättre att ställa upp och debattera och bemöta sakligt påståenden som inte stämmer."

Vi väntar fortfarande på att någon representat från de etablerade partierna ska ta debatten med Åkesson. Ett flertal inviter till debatt har skickats ut men svaren på dessa lyser med sin frånvaro.

Gudrun är den enda som vågat hittills. Vad är övriga rädda för?

Anonym sa...

ärldsmästarna – När Sverige blev mångkulturellt – fra omtalen:

Sverige ska vara världsmästare i godhet. Det har svenska politiker oberoende av partifärg bestämt. Sedan 1980 har cirka 1,3 miljoner utlänningar fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Majoriteten kommer från muslimska länder i Afrika och Mellanöstern. Bara 5 procent är flyktingar. Övriga 95 procent är ekonomiska migranter som vill ta del av den svenska välfärden.
Invandringspolitiken är den faktor som har förändrat Sverige mest sedan andra världskrigets slut. På bara några årtionden har mer än en femtedel av den svenska befolkningen bytts ut. Nu lever vi med resultaten: en snabbt ökande och alltmer brutal våldsbrottslighet, Europarekord i anmälda våldtäkter, importerad hederskultur, tvångs- och barnäktenskap, en havererad integration, nedbrända skolor och bilar, stenkastning mot polis och räddningspersonal och allt fler bidragsförsörjda etniska enklaver som lever isolerade från det svenska samhället. Under ytan döljer sig andra sorters förändring som inte är lika lätt att se. Många svenskar känner i dag sorg, främlingskap och växande otrygghet i sitt förändrade land.
Världsmästarna är en faktabaserad granskning av hur den mångkulturella politiken har förändrat Sverige. Det är den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör. Boken innehåller en obarmhärtig uppgörelse med den egna yrkesgruppen – författaren är journalist med lång erfarenhet av medievärlden. På grund av en krympande yttrandefrihet och det växande hotet från islam skriver hon under pseudonym, Julia Caesar.

äsare i Norge, Danmark och andra länder kan beställa boken via email: order@books-on-demand.com eller telefon +46498213360 eller fax +46498213329.

Peter H sa...

Anne-Marie, snabb pa att tracka SDs siffror, men du och dina gelikar gor ju precis detsamma sjalv!!!!
Ni kan alla komma ner fran era hoga hastar for att ni ar lika forljugna som SD nar det kommer till verkliga fakta och siffror.
Vidare har du, som de flesta andra politiker i de etablerade partierna, helt klart inte last vad SD star for eller deras manifest.

Vet man inte vad man debatterar skall man ju halla tyst.

Du har som andra SD motstandare fallit in i den allmanna hata SD fallan - skriker och gapar utan att fatta nagot - liknar mer idioti och jag vill da verkligen inte ha sadana politiker.

JAg ar/brukade moderat, men har idag en sadan avsmak for de etablerade partiernas politiker med deras odemokratiska svada.

Anonym sa...

Jag är "anonym 12:16". Min kommentar gäller alla dem som pratar om massinvandring, alla kostnader dessa "100 000-tals" invandrare medför osv. Jag är INTE mot invandring, varken av studerande, anhöriga, gästforskare m fl. Jag är FÖR kontakter inom och mellan länder.
Jag beklagar att det blev ett missförstånd.

Magnus Johansson sa...

Peter H: "JAg ar/brukade moderat, men har idag en sadan avsmak for de etablerade partiernas politiker med deras odemokratiska svada."

Detta är en allt vanligare åsikt och naturligtvis mycket välgrundad. Riksdagspartiernas representanter har de senaste åren visat ett enormt förakt mot folkviljan när de med politiskt korrekt propaganda har trott sig kunna tysta samhällskritik istället för att sätta sig in i frågorna och diskutera dem. Att vi väljare inte redan har förpassat dessa antidemokratiska och maktelitistiska partier ut ur riksdagen är en skam för Sverige.