tisdag 21 september 2010

SD och kultur och fortfarande trött

Tröttheten efter valet sitter i. Bäst att sova tidigt. Ska till Göteborg i morgon och diskutera databas. Hoppas jag kommer ihåg vad jag gjort. Fokus har ju varit på lite annat. Rösträkningen är intensiv. Ännu vet vi inte helt klart om Västra Götalands södra får ett mandat till riksdagen men det ser lovande ut. Tyvärr blir det inte jag som får åka till riksdagen den här gången. Jag hade gärna velat ha en ytterligare mandatperiod men väljarna bestämmer.

Det finns nog tillräckligt att ta tag i i Borås så det räcker. Med så många sverigedemokrater i fullmäktige. Integrationsarbetet är viktigt. Det gäller att fler får arbete och kan komma bort från utanförskap. För egen del borde jag fokusera lite mer på jobb och företaget.

Kan dock inte låta bli att kommentera dagens sd-budskap. Jag har ofta skrivit på bloggen hur viktigt det är att nagelfara sverigedemokraternas politik i stället för att diskutera hur det blir när de kommer in i riksdagen. Hade media gjort detta hade kanske inte det problem som finns nu för att främlingsfientliga åsikter ska få gehör. Eller det som kommit fram idag om den kulturpolitik SD vill ha. Mer spelmän och hembygdsföreningar (inget ont om dessa) och ingen konst som upprör eller provocerar. (DN)

Ett större inslag av central styrning utifrån vad man bedömer vara konstruktiv, positiv och samhällsnyttig kultur vill SD ha.

Det är fruktansvärt obehagligt. Vem ska avgöra vad som är rätt eller fel kultur? Var går gränserna? En inskränkning i yttrandefriheten är vad det är. Och början till diktatur. Tror inte det var det som de som röstade in SD hade tänkt sig.

Varför diskuterades inte detta före valet? Kultur är en viktig källa till livskvalitet. Den stimulerar kreativitet och är också bra för hälsan. Men kultur är olika för olika människor. Att inte sverigedemokraterna har förstått att människor är olika. Till och med om de är födda i Sverige.

Sovdags.


 

2 kommentarer:

JP sa...

Ja diktatur kan val ni i de etablerade partierna, ni har gang pa gang visat att ni ar de verkliga mastarna nar det kommer till diktatoriskt handlande.

Kul att se att allt du anklagar SD for gar tillbaka till er sjalv.
Lite sjalvransakan ar pa sin plats.

Anonym sa...

Som det skriks kan man tro att SD vill FÖRBJUDA viss konst. Det är självklart inte fallet. Jag är inte SD:are, men trots det ser jag till att skaffa mig information innan jag uttalar mig.

Konsten är redan MYCKET styrd av politikerna med sina bidrag. Vi har länge sett vad bidragen har gått till. Smutsiga kalsonger, fotokonst med småpojkars penisar, konservburkar med avföring, pornografibilder synliga för barn på bibliotek och förvridna betongklumpar.

"Kultur är en viktig källa till livskvalitet. Den stimulerar kreativitet och är också bra för hälsan."

Jag och många med mig mår ILLA av "konst" som ovan, som NI etablerade stöder. Det som ni tycker är så "progressiv och spännande konst". Du får ha bilder på nakna småpojkars kön och smutsiga kalsonger på väggarna bäst du vill, men jag föredrar konst som bygger på skönhet och är förankrad i vår natur, kultur och historia. DEN konsten får mig att känna mig trygg och rotfast.

/Peter