fredag 18 september 2009

Friska fläktar

Några korta rader innan jag åker till Rydal och bevistar ett seminarium som anordnas av ett "konkurrentprojekt" till det som jag är projektledare för (QVIM). Det är Grogrund som jobbar för kvinnors företagande på landsbygden. Konkurrent är väl kanske fel ord utan jag känner det väl mer som att det är ett projekt som jag kan samverka med i mitt uppdrag att främja kvinnors företagande.

Gårdagens fullmäktige blev en kall historia även om debatten stundtals var ganska het. Det känns som om man ofta talar förbi varandra och det blir debatt för debattens egen skull. Nedkylningen stod fläktanläggningen för. Stundtals var det nästan stormstyrka. Det blåste kring öronen kan man säga. Problemet är att när den stängs av så tar luften nästan slut. Något måste göras åt anläggningen. Annars riskerar köldproblemen att ta fokus från det som sägs.

Friska fläktar är det också i debatten kring sd:s annonser i Aftonbladet. (SvD, SvD2,DN) Eller rättare sagt icke-annonser. Även om jag, som säkert alla vet vid det här laget, inte gillar sverigedemokraternas åsikter och helst såg att deras budskap inte spreds, så är det fel väg att gå, att stoppa deras annonser.

Det är viktigt att hålla en levande debatt och slå hål på åsikterna i stället för att stoppa dem. Genom att förbjuda publicering innebär att man då använder deras egen taktik. Att stoppa det fria ordet. Läs min debattartikel som finns här om att alla ska följa svenska seder och bruk enligt sverigedemokraterna.

Nu är det bäst att sätta fart.

Inga kommentarer: