söndag 5 oktober 2008

Söndagsmorgon

Ute är det verkligen höstrusk. (SvD) Även om ovädret lagt sig och det inte blåst lika mycket här som vid kusten (några kringblåsta vattenkannor är nattens resultat) lär det inte bli någon söndagsmil idag. Får väl nöja mig med tennisen i kväll. Har plöjt igenom tre tidningar. Det tar tid. Och dessutom löst en Sudoku. Att lösa korsord eller Sudoku är bra för att hålla hjärnan alert enligt dagens BT. Ägg är också bra för hjärnan. Så min hjärna måste må väldigt bra: att lösa Sudoku och äta ägg samtidigt. Fast det märks inte av alltid. När jag rusar runt huset och letar efter glasögonen eller nycklarna.

Ett tips enligt BT för att träna hjärnan är att lukta på det utblåsta ljuset så man kommer ihåg lukten av det och således inte behöver fundera resten av dagen om man blåst ut ljuset eller inte. Fast jag tror inte detta funkar på bortlagda glasögon och nycklar. Får väl sätta dit något slags chips med tillhörande sökare så jag kan lokalisera dem. Undrar förresten om det finns något sådant.

För övrigt finns det en hel del bland dagens rubriker som kan kommenteras.

Det är helt oacceptabelt det som sker i Trollhättan att personal vid ett äldreboende känner sig otrygga när de går till och från sitt arbete. På grund av gäng utan Och som oftast är det ett fåtal individer som är gärningsmännen. Som dessutom är kända men som inte direkt kan sättas dit. (DN)

Självklart måste gängen stoppas. Polisen måste få större möjligheter. Framför allt måste man jobba förebyggande. Ett led i att bekämpa gängen måste väl vara att namnen på dem som vittnar mot dem som begår kriminella handlingar inte ska lämnas ut till desamma. Vilket tydligen är möjligt idag. (SvD) Det måste väl vara enkelt att sekretessbelägga vissa dokument så att de som begär ut sina handlingar från socialtjänsten inte får ta del av vittnesmål mm. Att vittnen inte vågar vittna på grund av hot hotar ju hela rättssäkerheten.

När det händer sådana saker som i Trollhättan kommer ofta som ett brev på posten kommentarer från sd att "se vad som händer när det kommer många invandrare hit". De glömmer bort att tala om alla dem som bidrar till Sveriges välfärd med sitt arbete. Glömmer alla dem som tar de jobb vi svenskar inte vill ha. 15-16 % av Sveriges arbetande befolkning har utländsk bakgrund. Att det är bara ett fåtal som missköter sig.

Mer sd. Jag förstår inte varför vänstersidan hela tiden bidrar till att skapa uppmärksamhet till sd genom att hålla motdemonstrationer. Och störa. Jag tror inte det är ett vinnande koncept om man ska motverka nationalistiska rörelser. Att motverka rasism görs genom politiska beslut. Bland annat för att se till att fler människor kommer i arbete.

Till sist kan jag väl konstatera att jag struntar fullständigt i hur mycket kungen eller någon av ministrarna förlorat på finanskrisen. (SvD, Aftonbladet)Dessa klarar sig säkert ändå. Men det finns andra som redan lever på marginalerna som kan drabbas verkligt hårt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Om man sätter dit allt slödder som missköter sig och utvisar utlänningar som inte accepterar svenska värderingar och istället väljer kriminalitet av varierande grad, så skapar man ett bra samhälle för både ny- och gammalsvenskar.

Anonym sa...

Typiskt er folkpartister. Först skapar ni ett mångkulturellt samhälle. När det sedan håller på att rasa samman så ropar ni efter fler poliser. Det finns poliser. Problemet är det samhälle som Folkpartiet i allra högsta grad har påhejat. Ta ert ansvar och be om ursäkt!

Här kan du läsa det brev som skickades av vårdpersonalen i Trollhättan: http://www.den-svenske.com/2008-10-01-aldreboende_beskots_i_invandraromrade.html

Det är din politik som skapat deras rädsla.

Anonym sa...

Folkpartist i förra valet. Nästa gång SD. Självklart.

Anonym sa...

Det är nästan att man önskar sig en ny Hitler när man läser sådant här. Som det ser ut idag kan vi inte roffa av oss varandra. Det märks tydligt i finanskrisens spår. Vi måste ändra samhällsstrukturen från botten, ändra grundlagen och göra så att ekonomin inte kan missbrukas samt avskaffa värdegrund och mänskliga rättigheter.
I vår nya underbara sköna värld kunde vi avla fram de bästa av människor och göra biogas av resten, som driver våra fabriker. I denna värld fostrade man barnen att lyda och lära sig saker i skolorna och 0% arbetslöshet skulle råda. Alla hade sin plikt och skyldigheter att lyda och älska staten. De dom som faller utanför denna ram skulle ovillkorligen avrättas. Då skulle vi inte ha så här lössläppt som det är idag.

Anonym sa...

Hade det varit fråga om att etniskt svenska ungdomar terroriserar ett invandrarboende/område, så hade det varit stora krigsrubriker i varenda dagstidning i Sverige om "rasistangrepp" och "nazistfasoner".

Kravall-polis skulle genast inkallas, och Mona Sahlin skulle med darrande underläpp fördöma dessa tilltag i TV.

Utredningar skulle tillsättas och en ny generaldirektör skulle utses för det nya departement som ska skydda dessa invandraroffer.

L.B

Anonym sa...

Man ska samtidigt komma ihåg att dessa "missförstådda små busfrön", kommer ifrån en kultur/familj/klan där omgivningen har en benhård koll på vad döttrarna och annat kvinnfolk gör.

Att detta apliknande beteende, att kasta sten, att tända eld, hota etc., fortfarande kan pågå, år efter år. Tyder på ingenting annat än att auktoriteterna i deras omgivning ger sitt tysta godkännande till det.

L.B

Anonym sa...

Det är alldeles riktigt, "Skrämmande läsning". Vi behöver inte fler poliser. Vi behöver ansvarstagande politiker, d.v.s. en helt ny sorts politiker - eller kanske snarare en gammal hederlig sort - en som inte är förgiftad av politisk korrekthet. Vi behöver inte mer av samma politik som vi har sett från alla dessa regeringar som kom och gick de senaste 30-40 åren. Vi behöver verkligen inte fler miljonprogramsinitiativ när inte ett enda har fungerat förut. Vi behöver inte fler Münchenöverenskommelser. Vi behöver inte fler Chamberlains (och ingen Hitler heller). Vi behöver en Churchill.

Tobias Struck sa...

Jesaja:


51:4

Lyssna på mig, alla folk,
ni folkslag, hör noga på!
Från mig skall lagen utgå,
min rätt skall bli ett ljus för folken.
Snabbt

51:5
nalkas min rättfärdighet,
min hjälp är på väg,
med mäktig arm skipar jag rätt bland folken.
Fjärran länder väntar på mig,
de sätter sitt hopp till min makt.

Jes 51:6

Lyft blicken mot himlen,
betrakta jorden därunder.
Himlen skall lösas upp som rök,
jorden slitas ut som en klädnad
och dess invånare dö som flugor.
Men min hjälp varar i evighet,
min rättfärdighet går aldrig om intet.

Jes 51:7

Hör på mig, ni som vet vad rättfärdighet är,
du folk som bär min lag i hjärtat.
Var inte rädda för människors hån,
frukta inte deras smädelser.

Jes 51:8

Malen skall äta upp dem som kläder,
larverna skall äta dem som ylle.
Men min rättfärdighet varar i evighet,
min hjälp i släkte efter släkte.

Anonym sa...

Jag slutar aldrig att förvånas över den svenska poliskårens slapphet. Om polisen är så naiv att den lämnar ut namn som den borde skydda till soc, då bör vi naturligtvis se till att de ansvariga på polisen lagförs. Vem som helst kan ju räkna ut att det som hamnar hos soc snart kommer att bli allmängods.
Däremot är det så att vi alla har rätt till en offentlig rättegång och i en rättegång skall alla vittnen vara kända. Därför skulle det vara ett grovt brott mot vår demokrati att hemlighålla vittnens identitet.
Frågan är bara om alla som talat med polisen är vittnen? Det kan ju vara så att polisen haft uppgiftslämnare som lett polisen på rätt spår utan att för den skull vara vittnen och dessas identitet bör ju skyddas.