tisdag 28 oktober 2008

På väg (räls)

Det har varit lite magert med bloggandet senaste tiden. Det har varit mycket på gång och dagarna har bara rusat iväg. Men nu har jag fått ett litet andrum. Sitter på tåget på väg till Stockholm.

Gårdagens möte med integrationsgruppen i Borås var givande. Till att börja med är det kunskapsinhämtande som gäller. Vad görs idag inom kommunen (inte nödvändigtvis kommunen som utförare)för att få fler människor i arbete. Det är faktiskt en hel del.

QVIM, nätverket för kvinnors företagande rullar på. Det finns ett stort intresse bland kvinnor att starta och driva företag. Dessutom börjar det närma sig den dagen när jag ska vara "attraktion" på Borås bibliotek och tala om kvinnors företagande. Den 10 november kl 19 är det dags. Det blir jag och en till. Eventuellt någon ytterligare.

I lördags var det upptakt för valet till Europaparlamentet. Folkpartiet anordnade Europaskola i Göteborg. Mest information om hur EU är uppbyggt och styrt. Partipolitiken kommer senare. Dock handlade en del om EURON. Folkpartiet tycker att det är dags att börja prata om frågan igen. Det finns nackdelar att stå utanför. Särskilt nu i samband med finanskrisen. När Sveriges finansminister får sitta utanför när de EURO-ministrarna gör upp om krispaket.

Det verkar också enligt en undersökning som SvD/Sifo gjort, som om fler svenskar är positiva till EURON. Fast det är fortfarande fler som är negativa än positiva. Men det finns ett stort antal som inte vet. Hela 11 %.

För övrigt tar tennisklubben mycket tid. Och allt går inte som på räls som tåget jag just nu sitter i. Men nu är det nog dags för lite kaffe.

.

Inga kommentarer: