fredag 17 oktober 2008

Långt kommunfullmäktige

Fortfarande lite mör efter gårdagens kommunfullmäktigemöte. Till halv tolv höll vi på. Konkurrensregler och hemlöshet var de stora frågorna.

Ingen människa ska behöva vara utan tak över huvudet. Där tror jag alla är överens. Vägen dit varierar dock. Förhoppningsvis är det något på gång. Men tyvärr är det ju så att när en kommun tänker ordna något för en utsatt grupp, det må vara missbrukare, flyktingar, funktionshindrade så vill grannarna till ett tänkt boende inte ha det där. Alla tycker att det behövs bara inte hos mig. Märklig företeelse.

När det gäller konkurrensutsättning så är det samma visa varje gång. Vänsteroppositionen anklagar majoriteten för att vilja sälja ut människor. Jag förstår inte varför man inte kan se att det finns fördelar i att någon annan kan utföra den kommunala verksamheten, självklart ska det offentliga finansiera, och på så sätt också få en möjlighet att utvärdera om den verksamhet som bedrivs i egen regi görs för medborgarnas bästa. Att lägga ut kommunala verksamheter kan också öka kvinnors företagande. Det är ju kvinnodominerande verksamheter det gäller.

Men så ligger också Borås kommun risigt till när det gäller företagsklimat enligt Svenskt Näringslivs ranking. Riktigt risigt när det gäller nyföretagande ännu risigare när det gäller kommunal konkurrens.

Sedan ska man självklart inte lägga ut verksamheter på entreprenad för sakens egen skull.


 

Inga kommentarer: