måndag 28 juli 2008

Värme på gott och på ont

Kunde nog egentligen suttit kvar ute och skrivit det här blogginlägget. En ljuvligare kväll får man leta efter. Kvällarna är det härligaste med sådana här värmeböljor. Men jag klagar inte över värmen. Det är bättre att svettas lite än att frysa när regnet öser ner utanför fönstret.

Idag har jag dock placerat mig själv och min dator i skuggan och försökt komma underfund med Access 2007. Jag konstaterade att det var lite lättare att dela med sig av en databas i 2007 än en i 2003-versionen. Den sistnämnda gick över huvudtaget inte att skicka med e-post mellan mina två datorer på grund av att programmet inte ansåg databasen säker. Vem är det som bestämmer egentligen? Jag eller datorn. Förmodligen finns det någon inställning som man kan göra men inte hittade jag denna. För att koppla till ett aktuellt ämne. Om Microsofts säkerhetssystem används vid signalspaning så behöver ingen vara orolig. Inget skulle slinka igenom som FRA skulle kunna granska.

Dessutom har jag gett kroppen det verkliga eldprovet. Tennis utomhus i en och en halv timma. Dock med början halv åtta men det var ändå ganska varmt.

Drabbats av värmeslag måste väl TV-tittarna ha gjort. Telefonerna gick varma när en av Rapports nyhetsankare, Rikard Palm, framträdde i TV-rutan med mustasch. (Aftonbladet) De reagerade tydligen så till den milda grad att personen i fråga rakade av sig mustaschen mellan två nyhetssändningar. Jag brukar visserligen förespråka att människor ska engagera sig mer. Men det kanske borde vara i frågor av mer betydande art. Jag begriper inte hur man kan engagera sig i sådana småttigheter. För det är vad det är.

Och jag liksom, i skrivande stund och enligt Bloggportalen, 67 andra bloggare kommenterar det hela. Men det är väl värmen som är orsaken till det också.

Det finns också andra, mer allvarliga följder av värmen. Det är inte bara bad och solande som gäller. Vi i Sverige är inte rustade för att möta sådana här värmeböljor. (SvD) Äldre behöver egentligen mer tillsyn av hemtjänstpersonal när det är varmt. Bland annat för att se till att de äldre får den vätska som behövs. En fråga som kommunerna borde ta upp i samband med att man ser över sina äldreomsorgsplaner.

Men ofta görs dessa på vinterhalvåret och då har man glömt att det kan vara några dagar av året då temperaturen är betydligt högre.

Timmen är sen och det är nog sovdags. Fast först lite vatten.


 

Inga kommentarer: