torsdag 31 juli 2008

Skuldsatta barn och lite till

Ännu en dag med klarblå himmel. Bäst att passa på och sitta ute och jobba, i skuggan. Snart kommer regnet enligt prognoserna och då blir det till att sitta inne.

Innan jag kastar mig över Accessen så tänkte jag ändå skriva några rader på bloggen.

Jag tänker inte skriva om rättegången i Arboga. Ännu ett fall där utsatta människors privatliv lämnas ut in i minsta detalj. Visst ska rättegångar vara offentliga och självklart måste alla detaljer komma fram i en rättegångsprocess. Men det betyder inte att media måsta skriva varje enskild liten detalj. (SvD, DN, Aftonbladet)Det handlar om människor som varit utsatta för oerhörda trauman och som behöver vara ifred och bearbeta dessa. Jag tycker att det är osmakligt att vältra sig i andras olycka. Där har medierna ett ansvar. Självklart ska det finnas en saklig rapportering kring rättsprocessen men alla detaljer kan hoppas över. Hoppsan. Nu skrev jag visst ändå om rättegången.

Det jag egentligen tänkte skriva om är hur en del föräldrar lyckas förstöra sina barns liv med att skuldsätta dem innan de ens blivit myndiga och får ta ansvar för sina egna handlingar.

Nästa år förväntas komma en lag som ska hindra att föräldrar sätter sina barn i skuld. Enligt SvD så har det nya förslaget en lucka som gör att obetalda vårdavgifter som uppkommit på grund av uteblivna läkar- och tandläkarbesök inte räknas in. Enligt kronofogden rör det sig om 10000-tals barn som kommer att drabbas vid inträdet till vuxenlivet. Det är på tiden att det kommer en lag som hindrar föräldrar att lägga sina egna skulder, för det är ju vad det är, på barnen.

Jag har så svårt att förstå dessa föräldrar. Är det okunskap. Är de ovetande om att barnen blir skyldiga för de skulder som de själva orsakat sina barn. Skulder och därmed anmärkningar i kronofogderegistret medför ju att man får svårt att till exempel skaffa sig bostad. I fallet med vårdavgifter för uteblivna besök drabbas ju barnen dubbelt. Dels ser inte föräldrarna till att barnet får den vård som förmodligen det behövde eftersom man struntade i besöket. Dels får barnen en skuld till samhället.

Att man missat obetalda vårdavgifter är inte bra. Det är lite märkligt att avgifterna ligger på barnen och inte på vårdnadshavaren.

Men riksdagen har ännu inte fattat beslut i frågan, så vitt jag kan se, utan förslaget ligger bara som en proposition från regeringen som ska beslutas i höst. Det allra enklaste måste väl vara att när riksdagen behandlar ärendet, att man även tar med luckan som upptäckts och ser till att föräldrarna blir skyldiga för avgifter vid uteblivna besök. Det ska det väl inte behövas en ny utredning för? Det har gått förr att fatta snabba beslut i Riksdagen. Ibland till och med för snabba. Men här borde det inte vara så svårt att ta med ytterligare ett förslag.

Även Aftonbladet skriver om detta.

1 kommentar:

Brenda greg sa...

I am happy to share my testimony here, i am brenda and been married a long time ago, was happy with my marriage, not until the 4th year of our matrimony, when my husband began to listen to gossip of me not being faithful to our marital vows, i tried making him understand that it was all a lie, but he lost love, trust  and confidence in me. So we became nagging couples, and then filled for a divorce, later we got separated. Two years of our divorce, i tried to live a normal life but i could not, so i began a search on how to get back my husband, then i was referred to Dr. IZOYA, a great and highly spiritual man who cast a love spell for me, and made my EX return to me within 48Hours. with the joy and happiness in me, i drop his contact, drizayaomosolution@gmail.com. Get in-touch with him, He is indeed a great and powerful man. Also helps in following matters...
(1) Stop Divorce(2) End Barrenness (3) Need Spiritual Help(4) All Kinds Of Spell