fredag 18 juli 2008

Tänkvärt och läsvärt

Ibland hittar jag något riktigt tänkvärt när jag surfar runt på tidningarnas hemsidor. Ofta hör det tänkvärda hemma i Anna Larssons kolumn på SvD. Så också idag när hon skriver om "lyckofascismen". Hon skriver klokt om hur vi alla rusar runt för att ständigt hitta lyckan.

Vi läser böcker, går till terapeuter eller prenumererar på positiva meddelanden i telefonen. Självklart ska man tänka positivt och visst har man mycket i sina egna händer hur man mår. Och att ta hjälp av tips och råd hur man kan underlätta livet när man har det jobbigt är inte fel. Men som Anna Larsson också skriver så är livet inte alltid glatt. Det är så livet är. Vi möts av motgångar och vi drabbas av förluster av nära och kära. Några drabbas hårdare än andra. Men det finns också stunder av fantastisk lycka. Det gäller att ta vara på dessa stunder som inte alltid bara behöver betyda att man själv lyckats med något utan kan vara en naturupplevelse eller att få träffa barnbarnen. Fast man får inte heller glömma bort att man får vara lycklig om man lyckats med något själv och också får visa det. "Jantelagen" ska inte råda.

Men att tro att tillvaron alltid är fest är nog en önskedröm. Livet är både glädje och sorg. Sedan kan man hantera motgångarna på olika sätt. Man kan själv välja att försöka ta lärdom av dem och växa som människa eller gräva ner sig i dem och bli förbittrad. Det sistnämnda är mycket lättare.

Det finns självklart en del människor som verkligen behöver hjälp för depressioner och ensamhet. De ska naturligtvis ha all den hjälp de behöver vilket kanske är lite si och så med idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nej
Jfr svenska kyrkan där 60% röstar på kd (intresseorganisation=förening).
Man kan ju tänka sig att kända s gjort det för "jag har något att säga" (känd s kyrka).
Weieryd = jag ska efterlikna påven (brott mot luthersk evangelisk tro i su ordningen och kalle gustav är ju statsöverhuvud, och syns på bla ärkebiskopsstämman tex när Kålhuvudet Hammers slutade)

Införa Maria som ny gud för oss etc.
Det liknar inte ...ja 30-åriga kriget (väl fortfarande krig med vatikanen, san marion slöts ju fred med för länge sen).
Och förrädaren Katrina den store (jfr outsourcing lagen i HD och begravningsavgiften som också bryter mot försäkringsprincipen= inte betala över försäkringsvärdet på livstid för något som då kan betala sig rationellare = lagen bygger ju på rationalitet).
Motsägelseprincipen (från Lissabonfördraget till en del oboslet i svensk lag och fö hela rättsskiktet idag med fra-lag och polisutredningar)
Uk- Wales har ju brott för minskat (!) med 9%.
Databasen är på uppgång (polissamarbete= ska ju enligt utredning bli mer sånt i sverige)
Arbetsmiljöbrott= super, misshandlar , förebilder (det har ju bluffarna aldrig varit = jfr 1800-talet och bernadottes i bakgrunden).
Och rikligt med pedofilfall (upplysningskampanj och jour för flickor och pojkar att höra av sig - intentionen är ju den liksom tex allmänna ska skydda sig , också privat avlyssning)
Präster etc= skitstövlar (det finns inget, bluff hela alltet= tredje uppgiften för uni och högskola och statsmakt= det stämmer inte, är inte hälsosamt och bra och inte informationsfrihetslagen= läs empiri och framförallt lag ska gälla (mer anmäla när brott detekteras som möjlig ir tech från bomber till datorn och då också scramblers)
30 mdr i fonder att dela ut till folket som levt med brott länge (mkt osäkerhet , jobbcanser och rekrytering och ingruppsmentalitet och framförallt rädslan och osäkerhet som lett till utflyttning och annat)

ang arbetsmiljöbrott
flera studier (lätt å söka reda på)

arbetsmiljölagarna=
stäng ner hela alltet

konfiskation (pedofil och arbetsmiljöbrott som katolska = flera fall ungdomsledare/präster etc)
gå till adekvat ändamål som berör som tex allmänna arvs- och gåvofonden (vård om svaga och handikappade)

tex då utbildning , vård i korthet (elbehandling är ju effektivt= neuronnätet skakas om) och framförallt kunskap


funderat på det norska siter religiösa tex (bara ett ex)
"bröd för jesus"
och extrem gammeltestamentlig inriktning

=
som om läser för rättfärdiga (ja det är ju så det är - i en auktoritär och legitim källa eller verk)

och som all brottslighet (korkat egentligen) säger= hjälp, signal , detektionsmöjlighet , detta stämmer inte etchttp://www.physorg.com/news135508449.html

Frekvensbrott =
för premien (tex präst, rel siteinnehavare etc = kristna är ju korrelerade med barnövergreppr)

MRI
eller premie på 400%
speciellt då lagens intention barnbrott (sex övergrepp som ju ger många år i sv)

försäkringsprincipen = gör rationell kalkyl, grund = flera studier, empiri (katolska) som visar på det

klart mri ska införas (plus då förslag som jourtelefon, skoltjänst, skyddsboende, hjälp och stöd)
tex då utbildning , vård i korthet (elbehandling är ju effektivt= neuronnätet skakas om) och framförallt kunskap

skydd från allmänna =
barnen framförallt (rf 2§ skydd mot tvång bla trossamfund (tillhöra)

barnen framförallt

tex kristna pedofiler kan ju signalspana på egen hand för att komma åt barn (precis som deras kulturella - sfär gjort sedan länge)

neurologiskt så (bedrägeri och skyddande av brottsling etc)


http://strikeforcevetansvarreligionen.blogspot.com/