tisdag 22 juli 2008

Hamburgerkrig och socialistskola

Även om de är underbara, mina barnbarn, så tar det kraft att ta hand om alla tre en dag. Den yngsta är 8 månader och har precis lärt sig krypa. Att jag är trött konstaterar jag när jag nästan somnar framför datorn trots att klockan bara är nio på kvällen. Men det är det värt.

Tack och lov har dock vädret bättrat sig så vi kunde vara ute. Och det verkar som om det bara ska bli bättre och bättre. Varmare och varmare.

Regnskurarna har varken höjt humöret eller lusten att skriva. Så det har varit stiltje på bloggen. Men det kanske kan bli bättring.

Jag kan inte låt bli att skriva några rader om det som allmänt börjat kallas "Hamburgerkriget". Det vill säga att Max inte får ha sin restaurang öppen samtidigt som det pågår U21-EM i fotboll i Borås eftersom Mac Donalds är sponsor till turneringen. (SvD, DN)

Att inte UEFA kan acceptera den föreslagna lösningen där Max säljer hamburgare på en annan tom mitt emot under matcherna är oerhört stelbent och oflexibelt. Men jag tycker inte heller att Max idé att ha omröstning på nätet och låta boråsarna avgöra är någon särskilt bra idé. För vad är det som säger att det bara är boråsare som röstat på GT:s hemsida och hur representativt är denna omröstning mitt i semestermånaden när många är bortresta. Det är trist för Borås som stad, inte bara alla fotbollsälskare. Det hade varit ett gyllene tillfälle att göra reklam för staden och dessutom skulle det blivit klirr i kassan för stadens turistnäring.

Men jag förstår Max som ändå försökt hitta en lösning. Och UEFA struntar väl i om det är Borås eller någon annan ort. Men för Borås hade det kunnat vara ett lyft.

Till något annat. Jag hann inte kommentera SSU:s ansökan om att starta socialistisk friskola i Borås. Nu kommer Stockholms SSU med ett liknande förslag. (DN)Jag har viss förståelse för att man vill testa friskolesystemet men att sedan eventuellt starta en friskola om förslaget skulle gå igenom är väl återigen att inte leva som man lär. Är man i princip emot friskolor borde man inte själv starta en.

Jag tycker att det är viktigt att alla fristående skolor, både konfessionella och andra, som drivs med offentliga medel följs upp mycket bättre än idag. Att man kan göra oannonserade besök till exempel. För att se hur man följer kunskapsmål och läroplaner.

Nu får det vara nog för idag. Nu börjar vitaminkicken jag gav kroppen i form av nästan en halv liter nyponsoppa att ge sig.

Inga kommentarer: