onsdag 25 september 2013

Inkomstgaranti för riksdagsledamöter på tapeten igen–besviken

Idag har riksdagens konstitutionsutskott färdigbehandlat förslaget om riksdagsledamöters inkomstgaranti som dessa får efter att ha lämnat riksdagen. Vissa frågor tar tid. Redan 2003 motionerade jag i riksdagen att inkomstgarantin skulle ses över. Men bättre sent än aldrig. Fast jag är inte nöjd ändå. Snarare besviken.

För mig är det självklart att alla som väljs in i riksdagen vid valet om ett år ska ha samma regler. En riksdagsplats är inget för evigt utan måste återvinnas varje val. Man kan inte säga att man gick in i riksdagsarbetet under andra förutsättningar. De som väljs in vid valet 2014 ska alla ha samma ekonomiska förmåner när de lämnar riksdagen.

Jag är besviken att FP inte gick på lika behandlingslinjen utan gjorde följe med S och M. Olika villkor för gamla och nya riksdagsledamöter. Har lite svårt att förstå. Visserligen ska också förslaget omröstas i hela riksdagen men det lär inte bli någon förändring. Även om FP skulle komma på bättre tankar så har M och S majoritet tillsammans. 

Inga kommentarer: