måndag 16 september 2013

Sammanfattning av två veckor

Det blir långt mellan blogginläggen. Det beror inte på att jag saknar något att skriva om. Tvärtom. September har hittills varit riktigt intensiv. Resa till Helsingfors i Finland för att se hur man där jobbar med svenska språket. Borås är ju finskt förvaltningsområde och vår roll är det omvända. Det vill säga att tillhanda information på finska och ordna förskola och äldreomsorg på finska. Intressant studieresa som började i Stockholm med besök på svensk-finskspråkig förskola och information om våra fem nationella minoriteter.

Resandet har sedan fortsatt med besök i Stockholm och seminarium om Medborgardialog. Hann med möte med Liberala företagare också. Sedan dags för Kretsloppet och springa en mil. Gick bra. 

Nu väntar ny resa till Stockholm på onsdag. Då Skatteverkets insynsråd. Men innan dess är det dags för konferens i Ljungskile i morgon kring Överenskommelsen mellan Västra Götalands regionen och den sociala ekonomin. Med workshops och information.

På torsdag är det dags att fatta beslut om Riktlinjer för Medborgardialog i Borås. Mycket är alltså på gång. Och över alltihop svävar ett provval till riksdag, region och kommun. 

Jag vill gärna till riksdagen igen. Kände mig inte färdig när jag tvingades lämna. 

Inga kommentarer: