måndag 18 mars 2013

Fadderbarnsresa Ghana–Dag 3

Vaknar och har fortfarande inte lärt mig hur man stänger av väckningen på plattan. Efter frukost där jag försökt salta ägget med tandpetare börjar vi vår tämligen långa tur mot norr och staden WA. Ja lite tid tar det innan vi lämnar Tamale. Det ska växlas pengar och göras toabesök. Toabesöket på en bensinmack var en upplevelse. På golvet bakom affären satt fyra personer och räknade pengar. Alla pengar utspridda på golvet.

Nästa toabesök var rätt speciellt. Hål i marken och lite skynke för. Se sista bilden.

Vi passerade också en gammal moské. Den äldsta. I Ghana ligger både kyrkorna och moskéerna tätt. Sida vid sida. Alla respekterar varandra. Sedan finns också inhemsk religion. Hoppas att denna respekt för varandra får fortsätta.

Vägen var skumpig. Minst sagt. Och lunchen som vi intog i bussen hoppade omkring lite. Men fram kom vi. Till hotellet en bra bit utanför stan. Ingen chans till nattliv. Lagom till middagen som omväxlingsvis blev kyckling med pommes frites. I stället för kyckling och ris. Förresten nattlivet hade jag inte orkat med. Värmen och ölen tar sitt. Somnade i fåtöljen när jag skulle skriva.

Inga kommentarer: