måndag 18 mars 2013

Fadderbarnsresa Ghana–Dag 2

Vaknar till plattans väckarklocka. Som jag inte vet hur jag stänger av. Efter en natts sömn med ömsom ljudet av ac och ömsom med ljudet av vågbrus. Solen skiner och stranden är full av fotbollsspelare. Efter en helt ok frukost blir det en kortare promenad i vattenbrynet av Atlanten innan bussen med all packning på taket beger sig till flygplatsen för vidarefärd norrut i Ghana. Väl i Tamale landar vi på Modern city hotell som varken är modernt, ja lite wifi fanns, eller ligger i city. Nåväl det gick att sova. Mest imponerad blev jag av tjejen som sprang uppför trapporna med min 21kg tunga resväska på huvudet.

Ett extrabesök gjorde vi i en by eller ytterdel av Tamale. Där vi fick se hur man reder till getskinn till t ex trumskinn med helt naturliga ingredienser. Intressant. Kvällen avslutades med mat och öl. Gott öl finns det. Tycker även jag som inte är någon jätteölälskare. Men med 35-40 grader i luften finn det inga problem att välja ölen. Och vid vår samling innan middagen lyckades en fladdermus flyga emot något och falla till marken. Ja. Inomhus var det.

Plastskräpet på marken här är inte det enda i Ghana. Ghana är översållat av svarta och vita plastpåsar. Vore bättre att de användes som vi gör. För att sortera sopor.

 

Inga kommentarer: