onsdag 20 mars 2013

Fadderbarnsresa Ghana–Dag 12

Ingen skorpion dök upp under natten och efter en frukost, lik alla andra, med rostat bröd, kaffe, ev omelett så ställde vi färden mot nytt skolbesök. På vägen berättade vår guide om olika växter som används som läkemedel. Fick bland annat veta att mahognybarken kunde användas i stället för Viagra. Och att växten Nim kunde användas på många sätt. Bland annat som tandborste.

På skolan träffade vi en barnrättsgrupp. Liknande vårt elevens val. De som valt drama framförde ett intressant dansprogram med budskapet att man ska undvika tonårsgraviditeter. Lite djärvt framförande. Så viktigt det är att använda kulturen för att framföra budskap. Om vår Små grodorna dans bidrog till att stärka bilden av Sverige är dock tveksamt. Och ungdomarnas dans var av en mycket högre klass.

Denna skola hade också datorer och till och med ett trådlöst nätverk. Sedelärande bilder finns på skolväggarna.

Innan vi for vidare till Accra åt vi lunch med PLANs lokala personal. Kyckling och ris.

På hotellet i Accra fanns det trådlöst nätverk. Kontakten med yttervärlden var återupprättad. En massa mejl. Men de fick vänta. Efter middagen blev det Salsakväll vid poolen under stjärnklar himmel. Inte för jag kan dansa Salsa men röra mig till musik går bra. Klänningen kunde vridas ur.

Inga kommentarer: