måndag 18 mars 2013

Fadderbarnsresa Ghana–Dag 1

Lämnar Göteborg - Landvetter fast det borde ju heta Borås - Göteborg Landvetter, nåja Göteborg - Borås då. Konstaterade snart att jag glömt glasögonen hemma. Men det fanns som tur var nya läsglasögonen att köpa. Konstaterar också att det inte finns en enda klocka på flygplatsen. Borde väl finnas ett antal väl synliga. Anländer Amsterdam. I god tid före nästa flyg mot Afrika.

Träffar en del av de övriga medresenärerna och äter en supergod panini med en öl. Äventyret har börjat.

Så kommer första prövningen. Säkerhetskontroll igen. Trodde det räckte med den på Landvetter. Men vi lämnade ju Schengenområdet. Halvdruckna vattenflaskan fick bli kvar i Amsterdam. Det var nära att de två småflaskor vin som jag köpt i Göteborg fick bli kvar. Den kvinnliga kontrollanten frågade tre gånger var jag köpt dem, förseglade och så, och när jag tredje gången svarade Gothenburg höjde jag rösten lite. Kändes som om hon ville sätta dit någon. Eller också visste hon inte vad Gothenburg var.

Väl på planet hamnade jag bredvid en som i Damernas detektivbyrå skulle kallats välbyggd. Har fått hålla till godo med en 3/4 stol.

Försenade är vi på grund av att en inte fick följa med, och sådant tar tid, och att vi tack och lov inte flyger över Mali. Fram kommer vi och installerade i ett hotell nära havet. Sent omsider kontakt med omvärlden via wi-fi.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken resa vi varit med om!
Svårt att landa i vardagen igen.
Och vilken trevlig reseberättelse du har skrivit!
Britt och Bernt