lördag 14 april 2012

Veckans blandning men mest liberalism

En mycket intensiv vecka är till ända. Nöjd och belåten. Har lämnat in en motion till fullmäktige om trafiksituationen på Hässleholmen. blev också påskriven av övriga allianspartier. Finns att läsa här.

Har hållit kurs i Access. Och väl varit inne i det jag kallar “databasbubblan”. Då blir rätt mycket fokus på tabeller och formulär. Och makron. Hur konstigt det än kan låta tycker jag det är kul. Men det tar tid.

Skönt att fullmäktige blev väldigt kort. Kanske är så att när ärendelistan inte är så lång så borde KF ställas in. Men samtidigt kan man fråga sig varför den styrande minoriteten inte har fler ärenden som är färdiga att beslutas om.

Som pricken över i:t på veckan har vi idag haft möte i partiet i Borås och diskuterat kring liberalism och integration och en hel del mer.

Folkpartiet ska ta fram ett nytt partiprogram till hösten 2013. Och alla får vara med. Även om man inte är medlem i partiet. Därför tog jag initiativet till en träff för att vi skulle komma igång och diskutera. Och igång kom vi. Det blev en mycket intressant förmiddag med både gamla och nya medlemmar och både infödda svenskar och de som kommit hit senare i livet.

Vad är frihet och när är man svensk var frågeställningar som diskuterades. Stora frågor. Den liberalism vi vill se handlar om att att människor har rätt att göra egna val så länge man inte begränsar någon annans frihet. Men också att hjälpa och stötta dem andra att själva kunna göra sina egna val.

När det gäller integration var vi ense om att integration är något som alla måste vara delaktiga i. Och att integration handlar om alla som på något sätt finns utanför majoritetssamhället.

Min egen vision är att vi inte ska tala om integration över huvud taget. Alla är vi individer och vi har olika behov. vi måste komma bort från ihopklumpandet av grupper av människor. Se till individen.

Och vilken bild passar bättre än Blåklinten. Symbolen för rösträttsrörelsen och Östergötlands landskapsblomma. Och Folkpartiets blomma. Bilden är tagen i Meransen i Sydtirolen.

Inga kommentarer: