onsdag 11 april 2012

Fortsatt tillåtet att SMS bakom ratten

Egentligen sovdags men kan inte låta bli att kommentera utredningen om bilkörning och mobiltelefon. (BT,SVT,SvD, DN)

Helt absurt att man inte kan införa en lag om att det inte är tillåtet att tala i mobiltelefonen utan handsfree samtidigt som man kör bil. Visst kan det vara svårt att kolla och jag är i princip emot lagar där det är svårt att kontrollera efterlevnaden. Och jag är för frihet. Fast så länge man inte kränker någon annans frihet. Men när inte människor begriper själva att det är korkat att skriva SMS vid bilratten när bilen rullar måste samhället åtminstone tala om att det inte är önskvärt. Man utsätter andra för fara.

Jag motionerade tillsammans med Anita Brodén i riksdagen 2005 om att det borde införas förbud mot prat i mobiltelefon utan handsfree när man kör bil. Men det var lika omöjligt då att få en ändring till stånd. Då fanns inte ens i sinnevärlden att människor skulle sitta och SMS samtidigt som man kör bil.

Har en del att göra i morgon. Lämna in en motion. PlanIMG_1370era Coompanions årsmöte och kooperativa dagen på måndag. Förbereda torsdagens och fredagens kurs och så länsförbundsmöte på kvällen. Och så boka om en tågresa.

En sommarblomma som påminner om att det är inte långt kvar till Almedalen. Alltså tagen i Botaniska i Visby förra året.

Inga kommentarer: