söndag 22 april 2012

Borås leder med 2-0

Så var då tennishelgen med Fed Cup över. Middagen har jag skrivit om tidigare. Fick också den stora äran att förrätta lottningen. Verkligen ett hedersuppdrag. Lottningen går till så att man drar ett namn. Så är spelordningen klar. Hur det ser ut finns dokumenterat av Borås egen Lokalkanal. Länk här. Bilder från lottningen finns också på BT.

Roligt att de svenska damerna vann och nu går upp i World Group II. 4-1 i matcher talar sitt tydliga språk. Även om några av matcherna blev riktigt spännande. Det var hög stämning i hallen. Ett gäng hitresta supporter till det engelska laget bidrog till detta. Här på bilden syns en av de utklädda herrarna.IMG_1280 Även om det inte är så mycket kläder.

Eftersom jag satt ihop med den lite mer “seriösa” delen av supporterskaran hade jag fullt sjå att trösta. Igår kunde jag ju säga att det är ju en dag i morgon. Men när tredje matchen var vunnen var ju själva landskampen avgjord.

Har träffat många trevliga människor under helgen. Inklusive sagt How do you do till en hertiginna. Tyvärr blev den hastigt påkomna skulpturvandringen för det utländska besökarna lite väl blöt. Men två herrar hängde med. Och kanske några kommer tillbaka vid annat tillfälle.

Alla inblandade, inklusive gästerna från Storbritannien och funktionärer m fl, var jättenöjda med mottagandet från Borås sida. Utan alla volontärer från tennisklubbarna skulle inte det hela ha funkat. Att de svenska lagen, både herrar och damer, också vinner i Borås kommer nog att bidra till att Borås får anordna fler tennismatcher. Borås leder med 2-0.

Sådana här event är viktiga för staden. Besökare betyder pengar in i staden. Förutom spelare och besökare från Storbritannien hade Svenska tennisförbundet årsmöte med ca 60 personer.

Nästa helg kommer utländska gäster hit för att delta i Linnémarschen. Också positivt för staden.

Inga kommentarer: