måndag 19 december 2011

Jul på ingång och lite dagskommentarer

Konstaterar att det inte blivit så många blogginlägg under december. Beror kanske på att det hela tiden varit fullt upp. Nu har jag i alla fall idag haft min sista kurs för året. Lite hemmajobb kvar men i övrigt blir det lite julförberedelser. Barnbarnen måste få julklappar åtminstone.

Ett kundbesök har jag dock kvar. Kombinerat med hämtning av nyss nämnda barnbarn. Sedan närmar sig julen.

Mycket har hänt de senaste dagarna. Statschefer nuvarande och f d har avlidit. En för demokrati, Vaclav Havel, och en för diktatur, Kim Jong. Saab har till slut ansökt om konkurs och tingsrätten har också beviljat den enligt SvD. (BT)

På tiden att det händer något. Men känns lite trist för en som lärde sig köra bil i en Saab och som haft några stycken själv. Undrar om man i de senaste versionerna också måste lägga i backen för att få ur nyckeln. När jag lärde mig köra så satt alltid nyckeln i när jag blev upphämtad utanför Saab, i Linköping. Första gången jag själv var ute och körde i en Saab, lånad av företaget för att hämta firartårtan för det nya körkortet, så visste jag ju inte hur jag skulle få ur nyckeln.

Nu står också opinionsmätningarna som spön i backen. Trots rekordlåga siffror för sossarna står Juholt stark bland de egna. (DN) Fast såklart. Jag skulle nog vara ganska glad om FP fick 24,2 procent. Men allt är ju relativt här i världen.

Enligt dagens mätning ligger dock FP bättre än både V och SD vilket känns bra. Men som jag alltid brukar skriva. Det är inte opinionsmätningen nu som räknas. Det är rösterna på valdagen. Något jag själv verkligen upplevt. I juli 2002 låg FP under spärren. På valdagen röstade 13,8 % (tror jag det var) på FP och jag kom in i riksdagen. Något ingen någonsin trott. Inte jag heller.

Apropå SD så har regeringen idag öppnat en hemsida där främlingsfientliga och rasistiska påståenden bemöts. (DN) Verkligen angeläget. Tyvärr finns det de som tror att en sådan sida har motsatt effekt. Jag tror inte att en sådan sida “botar” redan övertygade personer men den blir en upplysningssajt för dem som vill kolla om det de hört verkligen är sant. (DN

Självklart var inte SD sen att ge moteld genom att hota med att anmäla integrationsminister Erik Ullenhag (FP) som ligger bakom sajten. Motivet är att uppgifterna på sajten är vinklade enligt SD:s IMG_1751partiledare. (DN) Undrar just vem som brukar vinkla sina uttalanden om inte SD.

Dessutom har min artikel om hur korkat det är att införa bostadsförmedling i Borås varit införd i BT.

Nu ger jag mig in i julstök men en julklapp önskar jag mig.

Ett bredband från Telia som inte gång på gång bara lägger av. Bredbandet går igång ganska fort igen men telefon kan vara borta i 20 minuter. Inte ok med en ett år gammal fiberkabel.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad får dig att tro att människor utöver de "främlingsfientliga" litar mer på regeringspropaganda än den som cirkulerar på nätet. Jag är överetygad om att folk har mer vett än så och ser med egna ögon i samhället vad invandringen fört med sig, utöver dom ekonomiska förlusterna som dom desperat försöker nyansera.

2000aldrig sa...

Om SAAB kunde tala...

2000aldrig tillägnar dagens lucka i sin adventskalender till SAAB. Här är vad SAAB antagligen skulle säga om SAAB var en person. Frid över SAAB's minne.

http://bit.ly/slgo7c

Urban sa...

Detta var ett otroligt lagvatten marke fran regeringens sida.den sidan spar isallet bara pa om myter kring invandring! det finns ingen saklig information och varenda pastaende kan med latthet bemotas med sanning fran SCB,ja inte nu da pga att dem inte publicerar invandringsrelaterade uppgifter langre men det finns fran immigrationsverket.

Rickard sa...

Fördomar måste alltid bemötas… Del II http://www.hesperus.nu/?p=1142

Anonym sa...

OK Anne-Marie !

Apropå regeringens hemsida där "främlingsfientliga och rasistiska påståenden" (oh boy !) bemöts.
Jag ser bara en samling illa underbyggda floskler.
Några exempel.

Myt 2: De flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl.
Citat: " År 2010 beviljades 9 978 asylsökande personer permanent uppehållstillstånd."
Jag ser att 2010 sökte totalt 31.819 personer asyl i Sverige.
Om 9.978 (=31%) av dessa godkändes så betyder det (om summan är 100%) att 69% icke godkändes vilket väl betyder att de"saknade flyktingskäl".
Alltså bekräftas "myten" som egentligen skulle motbevisas ! Genialt !

Myt 9: Invandringen kostar Sverige tiotals miljarder kronor varje år":
Citat: "Andelen företagare är högre bland utrikes födda än bland inrikes födda och utrikes födda har fler anställda per företag."
Kan du förklara fördelen med dessa fakta ?
Eller är en kebabkiosk med tio anställda generellt bättre än en korvkiosk med två anställda oberoende av omsättningen ?

Och så vidare !

Att kalla denna sidan för en "upplysningssajt för dem som vill kolla om det de hört verkligen är sant" är lite väl okritiskt ?

Tjalle