söndag 4 december 2011

Bland annat om bostadsförmedling

Dagen har mest ägnats åt kursförberedelser. Plus en timme tennis. När man roar sig i veckorna får man ta till helgerna för att jobba. Men jag är rätt van. Kommande veckan blir också rätt intensiv med tre och en halv kursdagar plus en rad möten.

Tid att skriva på bloggen blir det lite si och så med. Även om det finns massor att kommentera. Grodorna fortsätter att komma urIMG_1099 munnen på Juholt. En höjdare var när han i Aktuellt påstod att det var många medborgare som bara upplevt en moderatledd regering. Man kan fråga sig vilka han menade då. Fem-åringarna förmodligen. Vad jag minns så var det en sosseregering för sex år sedan.

Likaså lever diskussionen om alternativ inom det offentliga. Det är bra att det diskuteras. Självklart är det inte ok att äldre far illa oavsett om det är ett kommunalt drivet boende eller ett boende drivet av en alternativ ägare. Missförhållanden kan finnas både inom kommunalt drivna äldreboenden och på alternativt drivna.

Jag tror att det behövs alternativ. För valfriheten både för brukaren och för dem som jobbar inom omsorgen. Men som sagt det behövs bättre kontroll.

En annan fråga som är på uppgång inom Borås är den om att införa en kommunal bostadsförmedling. Ärendet finns på nästa kommunstyrelseagenda. Att det ska utredas. För mig behöver det inte utredas. Att i ett läge där kommunens ekonomi är ansträngd införa ytterligare en administration är ofattbart. Man har gjort sådana utredningar på andra ställen men spolat förslaget. Vänsterpartiet tror att en bostadsförmedling ska minska boendesegregationen och få bort diskriminering av människor med utländskt namn. Men hur man än vänder och vrider på det är det ju fastighetsägaren som i sista hand kan välja vem som ska hyra.

Det måste vara bättre att satsa på att jobba med alla fastighetsägare på frivillig basis och få dem att förstå att det inte är ok att diskriminera någon bara för att han eller hon har ett utländskt klingande namn.

Få se vad som händer. Men som sagt att skapa mer administration inom kommunen i ett strängt ekonomiskt läge.

Här slutar jag för idag

Inga kommentarer: