torsdag 25 augusti 2011

På buss 100 igen

Så var det då dags att äntra buss 100 för att hålla kurs i Göteborg. för dag två av tre. Tyvärr missar jag den demokratidag som Ungdomsrådet i Borås anordnar idag. Men jobbet måste gå före. Men som jag skrev i ett tidigare blogginlägg. Det är inte alltid lätt att idag kombinera fritidspolitik och arbete. Mycket av fritidspolitiken äger rum på dagtid. Vi får vara aktsamma så det inte bara blir pensionärer som ägnar sig åt fritidspolitik. Alternativet är att vi får fler heltidspolitiker. En utveckling som jag inte tror att någon vill ha.

Det är viktigt att de som representerar medborgarna har olika bakgrund. Även om jag mer än gärna kunde avstå från representanter från SD. Förra veckans kommunfullmäktige gav prov på en hätsk debatt där både SD:are och företrädare för andra partier visade sina sämsta sidor. Oavsett åsikt och om man inte håller med sin motståndare måste man hålla en anständig ton mot varandra.

Att SD är ett parti med problem är dock inte ifrågasatt. i samband med terrordådet i Norge kröp “trollen” fram och visade vad de stod för. Någon eller några har blivit uteslutna ur partiet. Igår och idag kan vi läsa i BT att partikamrater till de två främsta representanterna i partiet i Borås har polisanmält dem. Oavsett om det ligger sanning i anmälan eller inte (det får polisen avgöra) så måste det ligga en del bakom.

Visst kan det finnas delade meningar om saker och ting också inom andra partier. Det vore konstigt annars eftersom det är människor som brinner för olika frågor.Men man försöker lösa konflikter inom partierna. Den sämsta marknadsföring man kan tänka sig för ett parti är en öppen strid mellan partimedlemmar. Och då menar jag inte att man inte får tala om att man har olika åsikter utan när det går till personangrepp eller så långt som till polisanmälan.

Även förtroendevalda är människor med fel och brister men i ordet förtroende ligger att medborgarna gett dessa personer ett förtroende vilket också innebär att man kanske måste tänka ett steg längre innan man gör något som kan verka stötande eller på gränsen till fel.

Får nog ägna mig de sista minuterna på bussen åt Wordfeud, senaste flugan på app-fronten. För dem som inte vet ,är det som alfapet fast man spelar utan tidsbegränsning och kan ha flera spel igång samtidigt. Bra uppmjukning för hjärnan att klura ut ord från en samling bokstäver. Fast jag har konstaterat att det behövs både konsonanter och vokaler. Det går inte bara med det ena  eller det andra. Precis som vi i verkliga livet behöver varandra så behöver konsonanter och vokaler varandra. Även om det handlar om mer udda bokstäver som z eller c så behövs de till vissa ord. Precis som alla behövs i vårt samhälle.

Nu har bussen anlänt Göteborg. Men det tar en tid att krångla sig igenom stan. Får nog i alla fall sluta där.

Inga kommentarer: