torsdag 3 februari 2011

Lite av varje en sen torsdagskväll

Så var ännu en dag till ända. Som till största delen ägnats åt seminarium för att utveckla kommunfullmäktige. Många fullmäktigepresidieledamöter var på plats i Göteborg för att lyssna och diskutera hur man kan förändra och utveckla fullmäktige. Men också diskutera vissa konkreta frågor vad som gäller rent juridiskt. Tyvärr var det för lite tid avsatt till det sistnämnda momentet. Kommunallagen är rätt gammal och behöver säkert ses över. Samhället har onekligen förändrats sedan mitten av 80-talet då lagen förbereddes.

En hel del tankar fick vi med oss hem till Borås.

Snart börjar nog mitt uppdrag som 2:e vice ordförande i fullmäktige klarna. Ett speciellt uppdrag verkar vara att vara med i bestyrelsen för nationaldagens bevarande.

Sist jag skrev i min blogg handlade det om bland annat medborgardialog. På måndag beslutar kommunstyrelsen att jag och en miljöpartist kommer att delta i ett riksnätverk för medborgardialog som Borås representanter. Något som jag verkligen ser fram emot. Under den förra mandatperioden genomförde vi ett antal medborgardialoger. Åtminstone en början till sådana.

Få se vad vi kan göra här i Borås.

I morgon blir det lite Coompanion. En lite speciell situation råder just nu. Vi har fått veta att vi måste vara ute ur våra lokaler i Espira-huset om knappt två månader men har ännu inte fått någon uppsägning. Enligt kontrakt måste uppsägning göras 9 månader innan kontraktets utgångstid. Annars förlängs det. Men Stadsdel norr ska flytta in den 1 april. Eller åtminstone ska ombyggnad ske då. Undrar just vem som har ansvaret.

Dessutom blir det jobb och valanalys. Och lite till. Därför dags att sova.

Inga kommentarer: