onsdag 16 februari 2011

Sossarnas “julafton” och lite till

Har inte kunnat sluta fundera över varför sossarnas kriskommission pratade om att det var julafton idag. Julafton är en högtidsdag fylld av förväntan. Visst kom kommissionen med “klappar” men de var mera som snytingar med prat om höjda skatter och mer vänsterpolitik. Och inte kan jag förstå att en kriskommissions rapport, efter ett stort valnederlag, är något att fira som en julafton. (SvD)

När det handlar om skatter och att förändra så är sossarna minst lika duktiga på att förändra utifrån den överenskommelse som gjordes i början på nittio-talet. Under mina riksdagsår tror jag antalet förändringar var uppe i ca 250. Den mest anmärkningsvärda är värnskatten. Överenskommelsen gick ut på minst hälften kvar vid en löneökning. Och det bidrar ju inte värnskatten till .

Återstår att se vad som kommer ut av det hela och vem som blir ny partiledare. Att SSU gillar rapporten bådar inte gott. Eller det är kanske det det gör. En samhälle med mer statlig och politisk styrning kanske inte är det som de flesta medborgare vill ha. (SvD, DN)

Från den stora frågan vart s-partiet ska ta vägen till det mer nära problemet. Det ska också bli spännande att se vad som blir av omvalet till regionen i Västra Götaland. Nu är det på gång i alla fall. Oavsett om det blir den 8 maj som regionens gruppledare själva vill eller någon annan dag. Snabba ryck blir det i alla fall.

Om några veckor är det också Davis Cup i Borås. Verkligen roligt att Borås får anordna en sådan tävling. Förhoppningsvis går det också bra för Sverige. Med en Robin Söderling på topp finns det chanser.

Till sist kan konstateras att Berlusconi är i blåsväder igen. Jag gillar Italien som land men onekligen skulle jag gilla det mer om Berlusconi inte styrde där och de behandlade alla människor på ett mer humant sätt. Oavsett varifrån de kommer. (SvD, DN)

Inga kommentarer: