fredag 11 februari 2011

Idag, igår och i morgon

Dagen har varit innehållsrik. Både i stort och i smått. I Egypten har Mubarak äntligen avgått.

På lite mer nära håll har valprövningsnämnden beslutat att det ska bli omval i regionvalet i hela Västra Götalandsregionen. Båda händelserna handlar om demokrati. I Egypten där medborgarnas kamp har gett resultat. I regionvalet har missar i hanteringen av röster gjort att medborgarna får göra om det hela.

Hoppas nu att händelserna i Egypten bidrar till att landet blir demokratiskt där alla människor får möjlighet att leva sina egna liv som de själva vill. Likaså hoppas jag förstås att Folkpartiet ska stärka sin ställning i regionen och att det ska bli tydliga majoritetsförhållanden i Västra Götalandsregionen.

På lite mer micro-nivå har det handlat om utflyttning från Espira-huset när det gäller Coompanion. Det känns lite märkligt att skriva på en uppsägning som gäller från den 31/3 2012 när jag vet att Coompanion måste flytta ut om några månader. Till vad vet ingen. Och ingen vill ta på sig ansvaret för att situationen blivit som den blivit. Det är sorgligt att tanken att alla företagsfrämjande organisationer ska finnas i ett hus har gått om intet. Misshushållande med en god tanke.

På ännu mer nära nivå. Inte kul att vakna av en dundrande snöplog klockan tre på morgonen. Som tur var hann jag skotta innan snöklumparna frös till.

Gårdagen hann jag inte kommentera men det var en riktigt bra dag som Västra Götalandsregionen anordnat. Med intressanta seminarier och föreläsningar och avslutningsvis en god middag. Och en del nya kontakter.

Dags att sova för att orka med morgondagen. Genrepet av melodifestivalen tillsammans med barn och barnbarn.

Inga kommentarer: