tisdag 8 februari 2011

Igen på ett försenat tåg

SJ förnekar sig aldrig. Den här gången var det en olycka som bidrog till förseningen. Tur att det inte var i morgon bitti. Då hade jag inte hunnit i tid till mitt möte med Skatteverkets insynsråd. Det är för sorgligt när man inte kan lita på att komma fram i tid.

Men solen värmde i Herrljunga medans jag väntade och minst 30 minuters försening ger tillbaka hälften av resan som värdebevis. Nu är det inga astronomiska belopp det handlar om. Resan upp kostar i första klass 316 kronor. Tillbaka hem i morgon i andra klass kostar det det dubbla. En mycket underlig prissättning som SJ har.

I tid hinner jag dock nog till Riksdagsgruppens tisdagsmöte (som fd riksdagsledamot har jag alltid för all framtid rätt att bevista Folkpartiets riksdagsgruppsmöten).

Jag har redan hunnit bevista ett frukostmöte idag på morgonen. Boråsminglet i Annelundsvillan är en trevlig tillställning där man sammanstrålar med både gamla och nya bekanta och förhoppningsvis knyter affärskontakter. Fick kanske något eller några napp där.

Nästa gång jag åker till Stockholm blir förmodligen för att vara med i nätverket kring Medborgardialog. Igår blev jag ju utsedd att som en av två att vara Borås representanter i nätverket. Hoppas att vi kan göra en del kring Medborgardialog i Borås. Den förra mandatperioden genomförde vi ju några Medborgardialoger på Hässleholmen.

Dags att stänga ner. Snart i storstaden.

Inga kommentarer: