torsdag 17 december 2009

Julavslutning i Sandareds tennisklubb

Njuter fortfarande av gårdagens julavslutning i Sandareds tennisklubb. Cirka 140 barn och föräldrar och mor- och farföräldrar var där. Att så många kommer tyder på att man trivs i klubben och tycker att det är en bra verksamhet. Sådana här tillställningar skapar verkligen gemenskap. Juniorkommittén hade gjort ett jättetrevligt arrangemang. Att kasta bollar mot en pinne och se vem som kom närmaste rönte stor uppskattning. Särskilt som det fanns ett stort skänkt prisbord. Själv kom jag hem med två vinster. Men så kastade jag ju också 25 bollar. Självklart fanns kaffe och lussekatter och glögg. Det hela avslutades med dans kring granen på en av tennisbanorna. Det var länge sedan jag dansade små grodorna. Men nog så konditionskrävande är det.

Jag tycker att det är viktigt att barn och ungdomar får en möjlighet att röra sig. Samtidigt som det också ska vara en fostran i kamratskap och demokrati. Även om tennis är en individuell sport så finns ändå detta med hela tiden. Det gäller både att lära sig ta ansvar för sig själv och andra. Och att kunna ta både en vinst och förlust. Och lära sig av sina misstag. Livet är ju ständigt fyllt av vinster och förluster och alla gör misstag någon gång. Så det är en bra skola för livet.


Hoppas nu att andan håller i sig under kommande år. Det känns som om vi gjorde rätt när vi valde bort elitserien i tennis och satsade på ungdomsverksamheten i stället. Det är bättre att klubben själv kan få fram duktiga spelare som kan spela elitserie än att importera spelare från Tyskland och andra europeiska länder.

Inga kommentarer: