torsdag 22 november 2012

Oseriös summering av dag 1 i budgetfullmäktige

Hemma från ett 12 timmars sammanträde med budget. I morgon fortsätter vi. Men jag behöver varva ner och skriver ner några tankar kring dagens möte.  För det mesta var det en hyfsad debatt. Talarna höll sig till ämnet för det mesta även om det blev en del omtugg. Den enda sverigedemokraten gjorde ett rekordkort inledningsanförande. Dock ett otrevligt meningsutbyte mellan längst till vänster och längst till höger. Själv satt jag och hade koll på alla bifallsyrkanden och talarlistan. Någon gång fick jag också möjlighet att tjänstgöra vid tryckaframtalareapparaten. I morgon däremot kommer jag nog att delta i debatten några gånger. Om socialt företagande och om framtagandet av en överenskommelse mellan idéburna organisationer och kommunen.

En lång dag som denna händer det en del förutom själva debatten. F d sverigedemokraten som höll på att snubbla på min väska som jag råkat placera vid talarstolen efter lunchen. Och som snabbt fällde2012-11-22 00.13.18 kommentaren att den var lika snygg som Mona Sahlins väska. Roligt att han gillade den . Men min kostade bara ca 300 medans Mona Sahlins kostade 7000. Men den är praktisk. Får plats med allt jag behöver.

Under hela dagen följde jag också twitterflödet från sammanträdet. Även om jag själv var lite återhållsam. Men blev mer aktiv framåt kvällen för att orka. Lite hårda ord i början av dagen. Ibland kanske lite för hårda. Men så småningom blev det både grekiska och franska i twitterflödet.  Inspirerat av Folkpartiets kommunalråd som hade som röd tråd i sitt inledningsanförande Wenn man eine reise tut, dann kann man was erzählen.  När man gör en resa så kan man berätta något.

Mot slutet blev det vadslagning på twitter när mötet skulle sluta. Alla var trötta och ville hem. Efter tolv timmar är ingen effektiv.

Jag var nog tämligen trött för jag avslutade dagen med att lämna en av mina väskor. Inte den som sverigedemokraten snubblade över utan den som jag hade min hemnyckel i. Löste sig. Men jag hann tänka några tankar hur det skulle vara att sova i bilen i natt.

Lämnar själva politiken därhän den här gången. Nu sova. En bild på väskan kan väl vara på plats i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kan väl inte vara rimligt med 12 timmars möten. Kan knappast vara effektivt eller särskilt hälsosamt. Varför inte motionera om att det max skall vara x eller y?