fredag 6 juli 2012

Ännu en Almedagsdag

Almedalsveckan börjar närma sig slutet. Och även om inte kvällarna blivit jättesena så börjar tröttheten göra sig påmind.

Gårdagens tal av Jan Björklund var mycket uppskattat. Ideologiskt bra. Kände mig stolt som folkpartist när jag gick från talet. Kängan tillbaka till Reinfeldt handlade om att näringslivet är inget särintresse. En bra känga tycker jag som tidigare under dagen propagerat för ett bättre småföretagskilmat. Det är genom fler och växande företag som det skapas fler jobb. I övrigt handlade talet om valfrihet, klimat, forskning, integration och mycket mera.

Kvällen avslutades med QX-mingel och god middag.

Idag har Borås synts i Almedalen. I morse (liksom i tisdags) presenterade Helena Alcenius, VD för BoråsBorås, och Anders Glemfeldt, näringslivschef, hur Borås utvecklar sitt textila kluster, Textile and Fashion Center. Det blev en intressant diskussion och åhörarna var mycket intresserade av konceptet. Även relationen till politiken påpekades. Det behövs en samsyn för att genomföra sådana här projekt. Mer finns att läsa http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/boras_kommun/pressrelease/view/textile-and-fashion-center-imponerar-i-almedalen-778523.

Nu knappt två dagar kvar. Har träffat många gamla och nya vänner. Precis som det ska vara. Fått med mig lite tankar som kanske kan utvecklas till artiklar och kanske till och med konkreta motionsförslag.

Men nu först njuta av solen och värmen och trevliga kompisar.

Inga kommentarer: