onsdag 18 januari 2012

Partiledardebatt och bowling mm

Ännu en dag till ända. Förmiddagen tillbringades med telefonlurar i öronen och SVTPLAY på med partiledardebatten. Under tiden strök jag köksgardiner och bytte ut de jul dito. Och fixade lite till.

Partiledardebatten var mer intressant än någonsin. Visst var det en del förutsägbart. Att nya centerpartiledaren skulle prata näringslivsfrågor, FP:s partiledare Jan Björklund talade skola och Europasamarbete. SD-ledaren talade invandring och hängde upp sig i en replik på FP-ledaren på heltäckande slöja. Vänsterpartiledaren pratade förstås om sex timmars arbetsdag och att stoppa alla privata alternativ inom vård och omsorg. (DN,SvD, BT)

Samma tema ägnade sig också Juholt, s-ledaren, åt. Han snöade in rejält på att anklaga moderaterna för att sälja ut välfärden. För övrigt så var det allt åt alla som han predikade. Även om han kanske gjorde en hyfsad debatt som retoriker så har åtminstone jag slutat lyssna på vad han säger. Alla överbud och alla grodor som hoppat ur hans mun gör att tilltron är fullständigt bortblåst. Förutom då att jag inte tror på en socialdemokratisk politik överhuvudtaget. Men förtroendet verkar ju tryta även inom de egna leden. (DN, BT)

Uttalandet som efterlysts den senaste veckan kom från Jan Björklund på en fråga från Gustav Fridolin, MP, om tvångssteriliseringar. “Tvångssteriliseringar hör inte hemma i ett modernt samhälle.” svarade folkpartiledaren. Bra att det blev sagt. Fast vad skulle han sagt annars. Folkpartiets landsmöte har sagt ja till att avskaffa dem.

Det som stod klart och tydligt efter dagens debatt var att det inte finns någon enig opposition. Det var lite hela havet stormar.

På eftermiddagen ägande jag mig åt idékläckning hos Vuxenskolan Sjuhärad. Studieförbunden är en resurs i samhället och måste tas till vara i samhällsutvecklingen. Vi kom fram till många konkreta idéer under eftermiddagen. Bland annat inom integrationsområdet. Dagen avslutades med bowling och mat.

Bowlar är inte något jag gör särdeles ofta. Har väl gjort en gång förut. Så det gick efter omständigheterna förvånansvärt bra.

Till sist bara en kommentar om professor Annica Dahlström som påstår att män inte kan sköta barn. De skadar dem för livet menar hon. Mamman ska inte lämna ifrån sig barnet förrän det är tre år. Barn kan drabbas av kroniska stressyndrom och få alla möjliga sjukdomar. Och efter vad jag kan utläsa av artikeln så påstår hon det utan vetenskaplig bevisning. Fullkomligt absurt att gå ut med sådana påståenden. Låter som hämtat ur en läkarbok från början av förra seklet. (Aftonbladet, Wendela)

Dags att släcka ner och ladda för en ny dag i morgon. Lite förberedelser inför födelsedagen kanske. Släcka ner ja. De lampor som fortfarande fungerar. Onekligen dags att försöka få i lite lampor här och var.

1 kommentar:

Skånedemokraten sa...

Tycker du inte att det är kvinnoförtryck att vackra kvinnor måste dölja sin skönhet med en slöja?