tisdag 31 januari 2012

Folkpartimöte, turism och lite till

Igår var jag för trött att skriva när jag kom hem från en hel helg med folkpartister på Lundsbrunn. Det är alltid roligt och inspirerande att träffas och diskutera politik. Mycket intryck och lite sen kväll. Många bra seminarier. Både i mindre grupper och gemensamma. Det framkom att många vill diskutera företagarfrågor. Lite glömda frågor i partiet. Jag gjorde förstås en del reklam för Liberala företagare, ett nätverk som funnits i några år men inte spridit sig så mycket utanför Stockholm.

Bejublade framträdanden gjordes av Frida Johansson Metso som talade engagerat om en human flyktingpolitik och f d partiledaren Bengt Westerberg som talade om den utredning han leder för att minska främlingsfientlighet. Han talade om hur viktigt det är att se individerna. Att inte klumpa ihop alla invandrare i en grupp. Lika lite som man kan klumpa ihop infödda svenskar i en grupp. Något som jag också skrivit om tidigare. Och att det är viktigt att inkludera, inte exkludera.

Lite extra spännande var att vi hade besök av liberala revolutionärer från Tunisien. Som var aktiva under omvälvningarna i Tunisien. Lite ovanligt med revolutionärer på våra möten.

Förutom all själslig spis erbjöds också som vanligt också fantastiska måltider.

Idag har jag varit på ett intressant seminarium om turism i Sjuhärad. Också spännande och intressant. Jag liksom många andra tror att turism är ett framtida tillväxtområde. Lokalkanalen Borås var där och spelade in (som vanligt när det händer något i Borås)

Intressant, men kanske inte så märkligt, är att väldigt få människor vet var Sjuhärad ligger. Borås är mer känt. Trots att vi i skatteutskottet under min riksdagstid nämnde Sjuhärad i alla debatter. Kanske dags att skrota begreppet Sjuhärad.

Idag har också äntligen Migrationsverket fattat att människor dödas i Syrien och bestämt att stoppa utvisningarna dit. (SVT, DN) Åtminstone tillfälligt. Hoppas att de som finns här och har funnits länge får möjlighet till en ny prövning så de inte behöver leva i ett vacuum längre. Inte kunna etablera sig i Sverige och inte kunna återvända.

Hoppas att det också händer något för de apatiska barn som ska utvisas men som riskerar att inte få den hjälp de behöver i sitt hemland. I samband med förra gången apatiska barn var aktuella så gjordes en av dåvarande regeringen beställd rapport som skulle bevisa att det bara var här i Sverige det hände och en rad andra förutbestämda påståenden. Det skulle varit mer välgörande om man utretts varför barnen blir sjuka och apatiska. Och hur man ska underlätta för barnen att komma tillbaka till verkliga livet. Det är inte värdigt ett utvecklat land som säger sig vilja värna barnen att avvisa svårt sjuka barn som inte får någon hjälp där, dit de skickas.

Satte på Kvällsöppet och hamnade i debatten om Överklassafari. Verkar helsjukt att åka runt och titta på hur andra människor bor. Visst finns det människor som behöver ha hjälp och stöd i sitt liv. Det finns säkert en del som behöver göras för att motverka ett samhälleIMG_1211 med alltför stora klyftor. Men ingen får det bättre genom att man anordnar bussresor för att se hur människor bor i olika områden. Det måste vara tillåtet att lyckas. Det är inte rikedom som ska bekämpas utan fattigdomen. Och det var inte Överklassafari-resor vi talade om idag som skulle öka turismen till Sjuhärad och Borås. (DN)

Däremot har vi vitsippor att bjuda på vid en förlängd turistsäsong.

1 kommentar:

Anonym sa...

du tror inte att rikedom och fattigdom hänger ihop? dvs om någon tar all förtjänst av mitt arbete blir den personen rik, och jag fattig?