tisdag 29 juli 2014

Låt tusen barn blomma

Pride-veckan har börjat i Stockholm. En mängd seminarier, mycket fest och stora finalen med Paraden genom Stockholm med tusentals deltagare i tåget och ännu fler tusen utmed gatorna. I år missar jag själva låt tusen barn blommaparaden. Trist, men ibland får jag prioritera. Har ju gått med i Westpride-paraden i Göteborg tidigare i år. Och en mångfaldsmanifestation i Visby under Almedalsveckan. För mig är det viktigt att manifestera alla människors lika värde och rätt att älska den man vill. Det finns många som inte får göra det, både i andra länder men också i vårt eget land. Det finns fortfarande många här i Sverige som inte kan leva sitt eget liv på grund av fördomar och homofobi. Därför är Pride viktigt. Jag vill gå för dem som inte kan gå.

Men jag åker till Stockholm i morgon och stannar till fredag. Går på seminarier och kollar in bland annat Conchita Wurst (just nu på Allsången på TV) .Folkpartiet finns förstås med på olika sätt. Arrangerar seminarier, finns med tält i Pride-parken. Jan Björklund deltar i partiledardebatt kring HBTQ-frågor. Alla folkpartiministrar deltar i paraden. Folkpartiets budskap är att låta tusen barn blomma. Det vill säga att uppmärksamma den vardag som många barn och ungdomar möter i förskolan och skolan. Barn ska ha tusen möjligheter, och få lov att blomma ut, utan att begränsas av sin sexuella läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Folkpartiet vill att

  • det finns en genuspedagog på varje förskola
  • mobbning och diskriminering upphör i skolan
  • alla som möter eleven i skolan har hbt-kunskap

Det är numera inte bara Stockholm som anordnar Pride-festival och parad. Många städer anordnar det om kanske i lite mindre omfattning. Nu är det Borås tur tycker jag. Jag har motionerat i kommunfullmäktige att Borås ska ta fram en HBTQ-policy. Men än så länge verkar det som om motionen hamnat i byrålådan. 

Såklart vore det bästa om varken Pride-parad eller HBTQ-policy skulle behövas, och det måste vara målet, men så länge som hbtq-personer trakasseras och misshandlas måste vi som tror på alla människors lika värde och att alla får älska den hen vill gå i parader och göra policys.

1 kommentar:

Anonym sa...

Folkpartiet vill att
•det finns en genuspedagog på varje förskola
•mobbning och diskriminering upphör i skolan
•alla som möter eleven i skolan har hbt-kunskap:

1. Genuspedagogik är en vänsterfeministisk ideologi. Varför vill FP stödja det?

2. Om mobbning skall stoppas måste lärare tas i örat och SE det som sker omkring dom.

3. Vad är hbt-kunskap?
Varför skall den gruppen särbehandlas?