onsdag 2 juli 2014

Dag tre i Almedalen - nybyggarpris, barnäktenskap och mångfaldsmanifestation

Hann inte blogga igår. Började med en löprunda runt muren. Belöning blev en t-shirt av märket Craft. Fortsatte sedan med alternativ inom välfärden. Ett av mina huvudteman under Almedalsveckan. Har hittills träffat många värdefulla kontakter. 
Borås fick igår ytterligare ett pris. Som årets Nybyggarkommun. Det vill säga en kommun som lyckats bra med att få utlandsfödda att starta företag. Riktigt roligt och nästan hela Boråsgänget var där. 
Sedan bar det iväg för att lyssna till bland andra vår jämställdhetsminister Maria Arnholm prata om den nya lagen om förbud mot barnäktenskap och tvångsäktenskap. Intressant. Eftermiddagen slutade med Mångfaldsmanifestation. Ungefär 500 personer gick med i manifestationen. Bland annat gick också unga minoriteter med i manifestationen. Unga minoriteter är ett nätverk med ungdomar från våra svenska officiella minoriteter, sverigefinnar, samer, romer, judar och tornnedalingar. 
Dagen avslutades med mingel och middag. Kan väl säga att jag kollade SD-partiledarens tal på en statistiktavla över twitterflödet med hashtaggen #almedalen. Rött är negativt och grönt positiva ord. 
Eftersom servitrisen slarvade bort vår beställning och det dröjde så blev det gratis efterrätt. Tur jag var ute och sprang på morgonen. För övrigt blir det rätt mycket gående, backe upp och backe ner. 


Inga kommentarer: