torsdag 12 december 2013

Därför ställer jag upp i valet 2014

Nu går vi snart in i supervalåret 2014.

Jag har fått medlemmarnas förtroende att finnas med på alla tre listorna till valen den 14 september. Som läget ser ut idag är jag på första ersättarplats både till regionen och kommunfullmäktige. Men vem har sagt att det ska se ut som idag. Målet måste alltid vara att det ska bli fler som röstar på Folkpartiet. Med dagens valsystem finns också alltid en chans att få tillräckligt många kryss för att komma högre upp. Men FP_badge_artworkhuvudmålet är att vi ska få fler väljare. Jag kommer inte att vara med på listan till Europaparlamentet men jag kommer att jobba hårt för partiet ändå.

Varför ställer jag då upp igen? Jag skulle ju kunna slå mig till ro som den pensionär jag är. Och ägna dagarna åt att spela Candy crush eller Wordfeud. Kanske ett och annat jobbuppdrag för att dryga ut pensionen. Ja, spela lite tennis också.

Svaret är kort och enkelt. Jag vill inte ha ett samhälle som styrs av socialister eller rasister. Socialister som tycker att staten ska ta ansvar för allt och som lämnar lite utrymme för den enskilda individen. Eller glömmer bort att företagare och entreprenörer är grunden till vårt välstånd. Rasister, oavsett vilket parti de tillhör, som inte ser alla människors lika värde utan tycker att vi svenskar är för mer än andra. Socialister och rasister har ett gemensamt. De ser inte till den enskilda människor som unika med olika förutsättningar och behov och olika förväntningar på sina liv. De klumpar ihop människor till grupper och klasser.

Som liberal vill jag ha ett samhälle där varje individ får möjlighet att leva det liv hen själv vill  och förverkliga sina drömmar utan att staten lägger sig i varje steg hen tar. Oavsett om hen är en hon eller han eller kommer från något annat land eller har någon annan hudfärg eller älskar någon annan av samma kön. Självklart måste det finnas lagar och regler som är gemensamma ramar. Och den enskilde måste få hjälp att kunna leva sitt eget liv när hen inte klarar det själv. Man måste se människor som resurser inte som problem.

Jag vill göra mina egna val. Och jag vill tillåta andra att göra det också. Självklart medför det också ett ansvar.

De senaste dagarna har gjort avslöjanden om personer knutna till SD som gjort de mest hårresande uttalanden. Föraktfulla och våldsbejakande uttalanden.

Detta har gjort mig än mer övertygad om att det är ett måste att alla liberala krafter gör sitt yttersta för att motverka att främlingsfientliga och rasistiska partier vinner mark. I Europa och i Sverige.

Valfrihet under ansvar och se till människan och inte se till vilken grupp hen tillhör. Vårt välstånd skapas av entreprenörer och företagare. Det är viktigt för mig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är för lite rotation mellan de folkvalda. Varför inte max 2 valperioder?