måndag 8 december 2008

Ny oppositionsallians

Är på väg till Göteborg och kurs. Igenom Tingstadstunneln ska jag så hur lång tid det tar vet ingen.

Men måste ändå skriva några korta rader om gårdagens stora händelse, att s+v+mp= sant. (SvD, DN) Ska bli verkligen intressant att följa hur det går. Hur länge man kan vara sams. Det är trots allt stora skillnader mellan partierna. Ett och ett halvt parti(plus några till) vill gå ur EU. Ett parti vill ha ett ännu mer ökat statligt inflytande och egentligen inte ha ordnade regler för statens finanser. Ett parti är positivt till fristående skolor medan ett absolut inte vill ha det.

Men som sagt det ska bli intressant att följa vad som händer. Och jag håller nog med PJ Anders Linder i SvD att det blir svårt för sossarna att hålla fast vid sitt förnyelsearbete i skol- och arbetsmarknadsfrågor till exempel med vänstern i släptåg. Men detta stärker ju i stället alliansens ställning.

Det finns mycket att kommentera men köerna i Göteborg väntar.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Från landets bäste ekonomianalytiker:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

Anonym sa...

Hej Anne-Mari. Kan meddela att köerna i eftermiddag var precis lika hopplösa. Sedan det där med s+v+mp= sant och det är bara att hålla med dig. Å andra sidan har du inte, ännu, skrivet något om USA:s finans-terrorister och vem som får betala denna häftiga nota. Inte blir det bonusnissarna och de extremt giriga direktörerna. F.ö. finns det en rad trevliga länkar som någon skickat över. Hoppas kursen var givande för deltagarna och att du tjänader några kronor. Mycket vänliga hälsningar från Claes i Borås.