onsdag 24 december 2008

God Jul till alla


Så var det då julafton. Vad skönt att inte behöva stressa. Bara vara. Till och med julklapparna är inslagna och påskrivna. Det enda som saknas är snön. Ett litet vitt täcke hade inte suttit i vägen. Jag önskar alla mina vänner en skön och lugn jul.

Och passa på att sova ifatt om det behövs. En av dagens nyheter är att många sover för lite. (DN, SvD)Jag har svårt att förstå att man över huvud taget står på benen med bara fyra timmars sömn per natt, vilket tydligen inte är ovanligt. Förutom att den som sover för lite får kroppsliga skador, till exempel åderförkalkning, så sätter det sig förmodligen också på hjärnan och humöret. Nog är jag mer irriterad när jag sovit för lite i alla fall. Eventuella småproblem växer till gigantiska oöverstigliga hinder (lite överdrivet kanske men det är lättare att hitta lösningar om man är utvilad)


En som kanske borde sova lite mer är väl påven så han vet vad han säger. Hans uttalande igår vid sitt jultal om att det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda regnskogarna var väl inte särskilt genomtänkt eller det kanske var. (SvD, DN, Aftonbladet) Vilken kränkning av alla de människor som råkar tycka om en person av samma kön. Och var finns det kristna kärleksbudskapet i detta? Det är inte konstigt att homosexuella förföljs och trakasseras när den katolska kyrkans överhuvud gör sådana intoleranta uttalanden. Även om jag inte bryr mig om vad påven säger så finns det miljoner katoliker världen över som gör det.


Jag önskar i alla fall alla, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån, en riktigt God Jul. Och till dem som inte firar jul önskar jag en lugn och skön ledighet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anna-Marie

God Jul och Gott Nytt År tillbaka!

Gunnar Andrén
f.d. och alltid kompis från riksdagen
2008-12-24

Anonym sa...

Kristna värderingar är ofta oresonlinga, då de endast baseras på tro. I en värld där tro skattas högre en mänskligt förnuft finns inte mycket plats till kärlek.

God Jul