onsdag 3 december 2008

Högt tempo

Snart så kommer julen. Tack och lov. Tempot borde bli lite lugnare då. Kvällsmöten blandas med jobb, kurser, studiebesök, tennis mm.

Idag har jag varit med VI-Hässleholmen på studiebesök i ett likartat område som Hässleholmen i Halmstad, Andersberg. Där hade de byggt ett medborgarhus där nästan all service fanns. Inklusive möjlighet att koppla upp sig mot Skatteverket och Försäkringskassan. Jag gjorde en "chattest" men det skulle komma utrustning med web-kamera så småningom så man också kan se den man talar med. Ett jättefint bibliotek med omfattande barnverksamhet fanns. Och mycket mer. Området var rent och snyggt. Något att hämta inspiration ur.

Dessutom fanns det en nyöppnad liten affär som drevs av ett antal invandrarkvinnor som tillverkade och sålde tvålar. Med stöttning av Coompanion.

I lördags var jag på mångfaldskurs i Vänersborg. Det mest minnesvärda från kursen var helt klart Sharifs hjältar. Killar som jobbar för att motverka hedersvåld. De delgav oss gripande berättelser ur verkliga livet. Hur de själva förtryckt sina systrar och andra tjejer.

I morgon fortsätter det i integrationens tecken då kommunens integrationsgrupp ska samlas hela dagen och lyssna på olika aktörer.

Sedan blir det avslutning med elittennis. En betydelselös match då Sandareds TK redan tagit en semifinalplats. Men det kan nog bli spännande ändå.

Nu får det nog bli sängen i alla fall.

Inga kommentarer: