fredag 14 februari 2014

Valfrihet och tolerans, därför ställer jag upp i valet

Det börjar dra ihop sig till val. Om 100 dagar är det val till Europaparlamentet och om sju månader ska vi välja representanter till övriga förtroendeförsamlingar, riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. 
Idag har Folkpartiet bestämt sin lista till Europarlamentet. Marit Paulsen toppar listan. En, som hon kallar sig själv, tant som gjort mycket för bland annat en bra djurhållning. Dessutom finns många bra namn på listan. Som tvåa finns Cecilia Wikström som också varit mycket aktiv i Europaparlamentet under den gångna perioden. Bland annat inom flytingpolitiken. I övrigt finns många duktiga och kompetenta personer. Bland annat vår egen lokala kandidat från Ulricehamn Ulrika Geeraedts.
Folkpartiet är positiv till Europasamarbetet. Det finns mycket att göra. Mänskliga rättigheter är inte första prioritet i alla EU-länder till exempel. 
Minoriteter, romer t ex, förföljs och förvägras samma rättigheter som andra i landet. Aktuellr just nu är romer som kommer från Rumänien för att tigga i Borås och andra svenska städer. Självklart är det bäst om situationen för dess kan lösas i hemlandet. Då behövs EU. Men de som kommer hit ska inte betraktas som kriminella. De är människor av kött och blod som inte har något annat alternativ för att ge sina barn en bra uppväxt och så dessa kan gå i skolan. 
Detta är ett skäl varför jag ställer upp i valet. 
Ett annat skäl är den intolerans som breder ut sig alltmer i samhället. Alla människor ska kunna leva sina egna liv utat att någon annan lägger sig i. Så länge som det inte skadar någon annan. Vem du delar säng med har ingen annan något med att göra. Hatbrott som det i Mark när homosexuella får sin bil förstörd är inte ok. Att sedan ett nytt parti, Kristna värdepartiet, med homofobi på agendan och abortmotståndare, kommer att ställa upp i valet gör inte saken bättre. 
När det gäller aborter är det väl ingen som tycker att det är toppen, men ibland är det enda lösningen. Att driva kvinnor tillbaka till illegala osäkra aborter är däremot ingen lösning. För det är vad som skulle hända om arborter förbjuds.
Rasism och främlingsfientlighet och ökande nazistnärvaro är  också ett skäl till varför jag ställer upp i valet. 
Men det är inte bara grupper på den yttersta högerkanten som klumpar ihop människor till kollektiv eller står för intolerans. Det är likadant på vänsterkanten. Människor betraktas inte som individer. Den växande socialismen där samhället ska styra allt och alla oroar mig. Jag vill kunna välja när jag blir gammal. Jag vill kunna byta bort det som inte fungerar. Förbud för vinster i välfärden gör mig riktigt orolig. 
Ökande socialisttendenser, främlingsfientlighet, intolerans gör att jag vill vara med och kämpa för ett annat samhälle. Där man ser till individen och individens behov. Där man accepterar mångfald. Där alla får plats. 
Ett Alla hjärtans dags hjärta. 

Inga kommentarer: