tisdag 11 februari 2014

100 år, tennis, hedersgala mm. En innehållsrik vecka

Vilken vecka. 100-åringar, tennis, hedersgala och mitt i alltihop lite förkylning och ögoninflammation. Men roligt har det varit.

Hoppas jag är så pigg när jag är 100 år som de 100-åringar jag gratulerade. Verkligen ett hedersuppdrag att uppvakta 100-åringar. Fick också på köpet höra riktigt positiva reaktioner på privat hemtjänst. tror verkligen att det IMG_1351behövs alternativ inom äldreomsorgen. Inte bara att man kan välja utan också kan välja bort när man inte är nöjd.

Så var det då detta med tennis. Värd på den officiella middagen med rinnande ögon och snörvlig näsa. Men trevligt och kul att lära känna nya människor. Så fortsatte tennisfesten med lottning som jag blev inblandad i. Kul. Själva matcherna satte igång på lördagen. Besågs tillsammans med några av de utländska gästerna och fick sedan följa med på middag på kvällen. Så kul när jag nu är intresserad av tennis och spelar lite själv. Tyvärr förlorade Sverige matchen totalt. Det blev dubbeln som blev avgörande på söndagen. På lördagen stötte jag dessutom på Borås baskets stjärna, J.J Miller. Fototillfälle såklart.IMG_1339

Idag har det varit hedersgala i Göteborg med Youth Embassy. Ungdomar som är ute och informerar om mänskliga rättigheter mm. Från olika länder. Det var intressanta föreläsare som Jasenko Selimovic, Gudrun Schyman, Arkan Asaad och Tasso Staffolides. Handlade om jämställdhet, integration, hederskultur och HBTQ-frågor. Alla mycket intressanta. Tasso var nog ändå den som väckte mest känslor med levande beskrivning hur homosexuella behandlas i olika länder, inklusive Sverige. Och sjöng dessutom mycket vackert.

De som var huvudpersonerna, ungdomsambassadörerna själva, deras historier var ändå de mest intressanta. Vilken resa de gjort. Viktigt att det finns de som kan prata mångfald IMG_1356och mänskliga rättigheter inför andra ungdomar. Det behövs mycket av sånt.

Här lite blandade bilder. Och de är lite blandade

Inga kommentarer: