söndag 2 september 2012

Helgen som gick och veckan som kommer

Så var det då dags för en ny vecka. Med spännande innehåll.

Men först en liten summering kring helgens händelser. Elfsborg lyckades segra Syrianska med 1-0. Men det var en match som blev en riktig nagelbitare. En boll räddades precis på mållinjen och i sista sekunderna 3411_10151080309079132_793157446_n[2]sköt Syrianska en frispark i ribban. På lördagen besökte jag tillsammans med många andra Skördefesten i och vid Kulturhuset. Danskompaniet som nu fått löfte att få vara kvar i Borås framförde Blommornas vals. Se bilden. En bild där Skördefesten ses upp och ner genom Alyson Shotz konstverk The Shape of Space finns här också. 

Men det som påverkat mig mest är William Petzälls plötsliga död. Vi hade många diskussioner och debatter, både i tidningar, radio och i fullmäktige. Vi hade inte samma åsikter då. Hur våra debatter skulle varit idag vet jag inte. Och jag hann inte fråga. Men jag tror att vi trots våra olika ståndpunkter ändå respekterade varandra som människor. Det är oerhört tragiskt när en ugn person går bort. Och särskilt på ett sådant sätt. Jag tror att Williams död kommer att lyfta frågorna kring hur de som hamnat i missbruk kan få hjälp och stöd att komma ur sitt missbruk. Men också hur man undviker att hamna i missbruk. Många gånger handlar det om att inte vara sedd. Samhället har ett ansvar. Det får inte bli så att man ser det som att den som hamnar i missbruk får skylla sig själv. Självklart har den enskilda människan ett ansvar för sitt liv men när det börjar krackelera så måste omgivningen stötta så att man kan klara livet på egen hand. Oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.

Nu till den kommande veckan.295191_10151080289814132_412752722_n[1]

I morgon startar vi upp arbetet med att ta fram principer för Medborgardialog. På förmiddagen inspirationsseminarium för förvaltningar och bolag med representant från SKL(Sveriges kommuner och landsting). På eftermiddagen träffas den tillsatta gruppen med en person från varje parti som ska ta fram principerna. Ska bli roligt att äntligen komma igång.

På kvällen blir det studiebesök på glashuset i Limmared i samband med fp-möte.

På onsdag bär det av mot Bryssel tillsammans med ett tjugotal folkpartister från hela landet. Besök på EU-parlamentet och EU-kommissionen finns på schemat. Vår egen kommissionär träffar vi förmodligen. Tanken är att jag och de andra som åker med ska lite mer sätta EU-frågorna på kartan i respektive länsförbund. År 2014 är det förutom val till riksdag, region och kommun också val till EU-parlamentet. Risken finns att viktiga EU-frågor försvinner i de nationella valfrågorna.

Och lite jobb måste jag fixa mellan varven. 564521_10151082181964132_1458981162_n[1]

Men nu dags för skönhetssömnen. I morgon en mycket lång, men intressant, dag.

Inga kommentarer: