söndag 23 september 2012

Budgetarbetet igång och nya vyer

Hemma från en intensiv helg med budgetarbete och studiebesök med folkpartigruppen i kommunfullmäktige i Borås vänort Vejle. Resultatet av budgetarbetet kommer tids nog att presenteras. Men vi tog lite paus IMG_2061i arbetet och kollade in Vejle och dess byggnader också. Vi fick också bra information om Vejle av Vejles borgmästare och hur man utvecklar staden. Borgmästaren representerar ett av våra systerpartier i Danmark, Venstre. Han ordnade också en guide till ett av våra besök i en näraliggande by, eller stad, Jelling. I Jelling bodde kungarna på 900-talet, bland annat Harald Blåtand som införde kristendomen i Danmark. En fantastisk guide bidrog till att man nästan vände tillbaka till 900-talet. Han berättade bland annat levande om hur Harald Blåtand värvade folk till kyrkan. Med att de skulle få kläder om de kom dit. Och varför runstenarna började skrivas från vänster till höger efter kristendomens införande. Och varför vi räknar från höger till vänster och inte tvärtom. Helt klart ett mycket intressant besök i kungadömet Danmarks vagga.

I Vejle finns också lite annorlunda byggnation. Se bilderna. På gågatan hittade vi en tunnel som prytts med miniatyrer av bilder ritade av barn och sedan sammansatta till större bilder i ett mönster. 2012-09-22 13.06.01

Vi tittade också på ett område där graffitti var tillåtet. Det var både positivt och negativt. En del fina graffittibilder med tydlig uppmaning att om någon klottrade på dessa skulle de tas bort. Däremot var de som var tillåtna att måla på inte särskilt vackra. På bilden en buss som åker runt i utsatta områden.

På hemvägen passade vi på att besöka Louisiana. Konstmuseet mellan Köpenhamn och Helsingör. 2012-09-22 15.39.39

 

Inga kommentarer: