tisdag 28 februari 2012

Lite blandat en sen kväll då jag egentligen borde sova

Idag bestämde jag att det var vår. Och det blev årets första glass när barnbarnen hämtades. Även om solen inte tittade fram där borta i väster. Tror faktiskt att det var mindre molnigt i Borås.

Lite fanns att fira förutom våren. Jag har blivit godkänd som vigselförrättare och jag har levererat en databas och en kalkyl. Något pensionärsliv har ännu inte infunnit sig. I morgon ska jag hålla kurs. Resten av veckan och nästa vecka ser ut att bli lika intensiv.

Hinner därför inte vara lika aktiv som förut med att skriva på bloggen. Försöker läsa vad som händer gör jag i alla fall. Och idag fanns en intressant artikel på SVDs ledarsida om hur viktigt det är med ett bra lokalt företagsklimat för jobbskapande. Kommunerna har också ett ansvar för att jobba med bra villkor för företagande.

En uppgift för kommunen är självklart att skapa förutsättningar för att företag vill etablera sig. Avsätta mark och göra det så enkelt som möjligt när det gäller att söka alla tillstånd som kanske behövs.

Men det är också viktigt att kommunen själv håller sig borta från att driva näringsverksamhet. Kommunen ska inte driva campingar, som i Borås, eller andra näringsverksamheter där privata företagare kan göra det så mycket bättre.

Ett tredje sätt att förbättra företagsklimatet är att tillåta alternativa driftsformer inom den offentliga verksamheten, som inom skolan och omsorgen. Det är viktigt att framhålla att det inte bara finns riskkapitalbolag som alternativ utan också små företag eller kooperativ.

Idag har också frågan om att singelkvinnor ska ha rätt till insemination ställts på sin spets. Tre partier i regeringen går förbi det fjärde partiet. Det är bra. Rätten att adoptera finns. Varför ska IMG_1196kvinnor som vill ha barn behöva åka till Danmark för att fixa det. (SvD, DN). Det viktigaste är att ett barn är väntat och blir bemött med kärlek.

Eftersom dagen var fylld av dis och dimma. Stundtals i alla fall lägger jag ut en bild från gårdagens soluppgång. Är alltså ingen skogsbrand även om det kan se ut så.

2 kommentarer:

Oskar sa...

Den här typen av beslut där ensamstående kvinnor får skaffa barn genom insemination måste i konsekvensens namn också innebära att män som blivit far mot sin vilja ska kunna välja bort barnet och dess mor utan några konsekvenser. De är ju bara ännu en spermadonator.

Anonym sa...

Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten.

— Artikel 16(3) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

http://www.youtube.com/watch?v=qH-mjGNqlHs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=w__PJ8ymliw&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=RozEFVPDxeg&feature=relmfu

Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.

Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.

Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.

Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.